Tosya'da Kutlu Doğum Haftası Kutlandı

Tosya'da Kutlu Doğum Haftası Kutlandı

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde Kutlu Doğum etkinlikleri nedeniyle, 8 bin kişilik Tosya Pirinci ile pilav pişirilip ikram edildi.

Pilav dağıtım etkinliğine Ak Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan gülşen ve milletvekili adayları Metin Çelik ile Zafer Nalbantoğlu,MHP Milletvekili Emin Çınar ve milletvekili adayları ile Tosya Kaymakamı Yusuf Cıbır,Tosya Müftüsü Basri Bektaş, İlçe protokolü ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Peygamberimizi (S.A.V.) anmak ve anlamak için her yıl 14-19 Nisan tarihleri arasında çeşitli etkinlikler düzenlenen ’Kutlu Doğum Haftası’ nedeniyle Tosya İlçe Müftülüğü ve TDV. Şubesi ve Tosya Din Görevlileri Derneği tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programları start aldı. Her yıl geleneksel olarak yapılan programlar çerçevesinde Kutlu Doğum Pilavı ikram ediliyor. Tosya Kapalı Sepze Pazarında öğlen saatlerinde başlayan Pilav ikramında pazar yeri içerisinde kurulan 4 ayrı pilav kazanı vasıtası ile dağıtıldı.

Dünyaca ünlü Tosya pirinci ile pişirilen pilavların yanında ayran da içecek olarak ikram edildi. Tosya’da havanın yağışlı olmasına aldırmayan vatandaşlar Kutlu Doğum Pilavından yiyebilmek için sıraya girdiler. Tosya İlçe Müftülüğü personelleri ve Tosya Din görevlileri derneği gönüllüleri pilav dağıtımında görev alarak vatandaşlara sunulan ikramlara yardım ettiler. Yetkililerden edinilen bilgiye göre, Kutlu doğum haftası etkinlikleri çerçevesinde yapılan Kutlu Doğum Pilav ikramında 8 bin kişilik Tosya Pirinci ile pilav pişirilip hazırlandığı belirtildi.

Düzenlenen etkinliğe Tosya’da Kutlu Doğum Haftası 19 Nisan tarihine kadar düzenlenecek olan çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam edilecek.

dha 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.