Torununun ölümü üzerine 58 yaşında hafız oldu

Torununun ölümü üzerine 58 yaşında hafız oldu

58 yaşındaki Fatma Hatipoğlu torununun hafız olmasını hayal ediyordu ancak...

Kur'an Kursu yöneticisi olan eşi Ahmet Kemal Hatipoğlu'nun yardımıyla hafız olan Fatma Hatipoğlu, belgesini almak üzere İl Müftlügüne müracaat etti. Fatma Hatipoğlu'nun yaşına rağmen hafız olmak için gösterdiği çabanın toplumda örnek oluşturması için müftülük tarafından Yenibosna Merkez Camisi Kur'an Kursu'nda tören düzenlendi.

Törende, İstanbul Müftülüğü vaizi Birsen Kapıcıoğlu, Hatipoğlu'na hafızlık beratıyla birlikte teşekkür belgesini takdim etti.

"Teselliyi Kur'an-ı Kerim okumakta buldum"

Hatipoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşi ve iki oğlunun da hafız olduğunu söyledi. Fatma Hatipoğlu, torunu Ahmet Enbiya'nın imam babasının sayesinde 4 yaşında iken Kur'an okumaya başladığını, güzel okuduğu için torununun hafız olması için dualar edip, hayaller kurduğunu dile getirdi.

Hatipoğlu, torununun dört yaşındaki iken 9. kattan düşerek hayatını kaybettiğini ifade ederek, "Bunun üzerine madem ki torunum için kurduğum hayalimi gerçekleştiremedim bari ben hafız olayım dedim. Eşimin desteğiyle çalışarak hafız oldum. Onu kaybedince perişan oldum. Teselliyi Kur'an-ı Kerim okumakta buldum." dedi.

Bunun üzerine çalışmaya başladığını aktaran Hatipoğlu, "Hem işlerimi yaptım hem de Kur'an eğitimi aldım. Hocam ise hafız olan eşimdi. Ailemin desteğiyle 1,5 yıl boyunca gecem, gündüzüm Kur'an ile geçti. Çok çalışarak hafız olmayı başardım." diye konuştu.

"Hafız olan bir bakıma canlı Kur'an gibidir"

Hafızlığın kendisi için büyük bir nimet olduğunu, artık kendisinin gençlere örnek gösterildiğini, bundan da büyük bir mutluluk duyduğunu dile getiren Hatipoğlu, şöyle devam etti:

"İnsan gayret ederse istediği her şey olabilir. Şimdiki gençler hafızlıkta zorlanıyorlar. Oysa çok da zorlanacak bir durum değil. 58 yaşındaki bir insan hafız olabiliyorsa çocuklar ve gençler çok daha kolay olabilirler. Çünkü, onların hafızası daha temiz, daha berrak. Yılmasınlar ve mutlaka hafız olsunlar. Zira Kur'an insanı güzel ahlaklı yapıyor. Hafızlık ise Allah'ın adını sıfat olarak taşımaktır. Hafız olan bir bakıma canlı Kur'an gibidir."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum