Topraksız Çilek Üretimi Projesi

Topraksız Çilek Üretimi Projesi

Tortum ilçesinde kadınların istihdam edildiği seralarda yetiştirilen çileğin tanıtımı yapıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından hazırlanan, KUDAKA tarafından desteklenen "Topraksız Çilek Üretimi" Projesinin tanıtımına Kaymakam Mustafa Çiftçiler, Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Faruk Fıratoğlu, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Şermin Zil, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Proje sorumlusu tarım mühendisi Hakan Kırkkeseli,  proje kapsamında topraksız çilek üretimine geçilen beş seradan yıllık 30-40 ton arası hasılat elde edileceğini belirterek, toprakta yapılan üretimin bu kadar verimli olmadığını bildirdi.
 
Seralardaki katlı sistemde fide dikimi yapıldığını ifada eden Kırkkeseli, daha önce 7 bin 500 fide dikilen bir seraya bu uygulama ile 32 bin fide dikimi yapıldığını ve üretimin de aynı ölçüde arttığını söyledi.
 
Kaymakam Çiftçiler ise proje kapsamında yenilenen beş seradaki topraksız üretimin diğer seralarda uygulanmasıyla ilçedeki yıllık üretimin 140 ile 150 ton arasında olmasının planlandığını ifade etti.
 
Çalışmaların entegre bir şekilde devam edeceğini belirten Çiftçiler birkaç yıl içerisinde Erzurum'un ve çevre illerin çilek ihtiyacının Pehlivanlı Çileği ile karşılanacağını kaydetti.
 
Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Fıratoğlu da bu yılın 'Aile Çiftçiler" yılı olduğunu anımsatarak, böylesi bir projenin özellikle kadınların üretime ve ekonomiye kazandırılmasında önemli rol oynadığını ve bundan memnuniyet duyduğunu dile getirdi.
 
Konuşmaların ardından topraksız çilek üretimi yapılan seralar gezildi.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.