Toprağın göründüğü Uludağ’a bir gecede 40 santim kar yağdı

Toprağın göründüğü Uludağ’a bir gecede 40 santim kar yağdı

Son 20 senenin en sıcak kışını geçiren ve yer yer toprağın göründüğü Uludağ’da kar kalınlığı bir gecede 40 santime ulaştı.

Türkiye’nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ’da kar sevinci yaşandı. Kimi yerlerde toprak görünen zirvede, önceki gece başlayan yağış sonucu kar kalınlığı 40 santime ulaştı. Bu gelişme, sezonu kapatmaya hazırlanan otelciler ile yerli ve yabancı turistleri sevindirdi.

İki gün önce başlayan kar yağışı, Uludağ’ın yeniden beyaz örtüyle kaplanmasına neden oldu. Yağışsız geçen dönemde karların eridiği Uludağ’da tatilciler, büyük sevinçle kayak yapmak için pistlere akın etti. Yoğun sise aldırmayan kayakseverler, pistlerin tadını çıkardı. Uludağ Turizmini Geliştirme Derneği Başkanı Serdar Yazıcı, “Sıkıntılı bir sezon geçirdik. Ancak sezonun son zamanlarında bu kar yağışı bizi sevindirdi.” dedi. Son 20 yılın en sıcak kışını geçirdiklerini anlatan Yazıcı, “Ben burada doğdum, büyüdüm. Böyle bir şey görmedim. İnşallah bir daha başımıza gelmez. Bunun tedbirini de bir nebze olsun almaya çalıştık. Şu anda bütün pistler birleşmiş durumdayız. Kayakçılar dilediği pisti kullanabiliyor. Ayrıca bu sistem içerisinde karlama projesi tekrar önem kazandı. Nisan ayında bu projeye başlıyoruz. Az miktarda kar yağsa da, kayak sezonunu uzatmak için karlama sistemine devam etmek istiyoruz.” diye konuştu.

Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre önceki gün akşam başlayan yağışla zirvede kar kalınlığı 40 santimetreye ulaştı. Hava sıcaklığının eksi 1 derece olduğu bölgede yağışın birkaç gün daha devam etmesi bekleniyor. Bu arada 5 bin yatak kapasiteli 30’a yakın tesisin, önümüzdeki haftadan itibaren sezonu kapatacağı bildirildi.

Zaman

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.