Toprağa gömülü çok sayıda Kur'an-ı Kerim bulundu

Toprağa gömülü çok sayıda Kur'an-ı Kerim bulundu

Demirci ilçesinin Kocasar mevkisinde toprağa gömülü çok sayıda Kur'an-ı Kerim ve dini kitap bulundu

Manisa'nın Demirci ilçesinde bir çoban tarafından bulunan Kur'an ı Kerim ve dini kitaplar incelemek üzere ilçe jandarma komutanlığına götürüldü

Edinilen bilgiye göre, bir çobanın ihbarı üzerine harekete geçen jandarma ekipleri, çalıların dibinde iki ayrı yerde gömülü çok sayıda yeni basım Kur'an-ı Kerim ile dini kitap buldu.

Kitaplar incelenmek üzere Demirci İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Jandarma ekipleri tarafından kitapların kime ya da kimlere ait olduğunu bulmak için geniş çaplı araştırma başlatıldı. Dini kitaplar incelemek üzere ilçe jandarma komutanlığına götürdü. 

Çoban Ömür Dübek, koyunları gütmek için gittiği serada gezerken çalının dibinde gömülü bir şey gördüğünü belirterek, "Her gün bu yaylaya koyunlarımı gütmek için geliyorum. Koyunlarımı çayıra saldıktan sonra çalının dibine gömülü bir şey gördüm. Korktum, ceset olabilir ihtimali ile jandarmaya haber verdim. Çıkan manzara karşısında çok şaşırdım" diye konuştu.

Demirci Müftüsü İdris Başkıran ise olayı saygısızlık olarak niteleyerek, "Kur'an-ı Kerim ancak bir beze veya kefene bağlanarak ayak basılmayan bir yere gömülebilir. Gömülmesi için de Kur'an'ın kullanılmaz, eskimiş hale gelmesi gerekmektedir. Bir Müslüman bunu yapamaz. Bu gayrimüslimlerin yapabileceği, cahillerin yapabileceği bir vahşettir. Allah'ın kitabına bu saygısızlık kabul edilemez" dedi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.