Toplumun bozulmasında dizilerin de etkisi var

Toplumun bozulmasında dizilerin de etkisi var

Medyanın acilen gözden geçirilmesi gerektiğini söyleyen Hukukçukar Derneği, "Toplumun bozulmasında dizilerin de etkisi var" dedi.

Hukukçular Derneği yaptığı açıklamada, “Medyanın acilen gözden geçirilmesi ve bu konuda hukuki düzenlemelerin yapılması, şiddet ve cinsellik konusunda toplum yapısını bozan dizilerin acilen kaldırılması gerektiğini söyledi. Hukukçular Derneği, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın öldürülmesi olayıyla gündeme gelen “idam cezası” talebinin sağlıklı bir şekilde müzakere edilerek değerlendirilmesini istedi. Dernekten yapılan açıklamada, Özgecan Aslan’ın öldürülmesinin tüm toplumu üzüntüye boğduğu belirtildi. Ailenin ve toplumun acısının bir nebze olsa rahatlayabilmesi için faillerin en ağır cezayı alması ve hiçbir infaz indirimine tabi tutulmaması gerektiği kaydedilen açıklamada, “Bu vahşi cinayetle birlikte gündeme gelen ve tüm toplum tarafından dile getirilen idam cezası talebi sağlıklı bir şekilde müzakere edilmeli ve yeniden değerlendirilmelidir. Kadınlara ve çocuklara yönelik koruyucu tedbirler artırılmalıdır” denildi.

 

TOPLUMU BOZAN YAYINLAR KALDIRILSIN 

Medyanın acilen gözden geçirilmesi ve bu konuda hukuki düzenlemelerin yapılması, şiddet ve cinsellik konusunda toplum yapısını bozan yayınların acilen kaldırılması gerektiği ileri sürülen açıklamada, şöyle denildi: “Tüm kanallarda okul öncesi dönemdeki çocukları hedef alan çizgi filmlerde bile şiddet ve cinsellik göze çarpmaktadır. Okul çağı çocuklarını hedefleyen ve şiddeti olağanlaştıran ve yücelten çizgi filmler denetimsiz olarak günün her saatinde yayınlanmaktadır. Özellikle ulusal bir kanalda yayınlanan bir dizide tecavüz sahnesi açık seçik verilerek toplumdaki sapık ve hastalıklı kişilerde tecavüz ve sapkınlığa meyli artırmıştır. Olayda da faillerin sosyal paylaşım sitesinde söz konusu diziyi izlediklerini paylaştığı yer almıştır. Bu ve benzeri programlar cinsel şiddet karşısındaki duyarsızlığın ve normalleştirmenin, kadına yönelik şiddetin nasıl sistematik hale getirildiğinin en açık örnekleridir.”

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.