Toplulaştırma devletle çiftçiyi barıştırdı

Toplulaştırma devletle çiftçiyi barıştırdı

Yaşar, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü’nün Türkiye genelinde yaptığı toprak toplulaştırma çalışmaları sayesinde devletle çiftçinin barıştığını söyledi.

Tarım Reformu Genel Müdürlüğü'nün çalışmalarını anlatan Pehlivanoğlu Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yaşar, “Uzun yıllar tarımla uğraştığımız için toplulaştırmanın özünü biliyoruz. Sanayiye tarım sektörü olarak katkı sağlamak zorundayız. Yani tarımdan kazandığımızı sanayiye aktarabilmeliyiz. Hükümetin açıkladığı eylem planında arazi toplulaştırması ile çiftçinin dağınıklığını giderdi ve çiftçinin tarımsal altyapısı düzeltildi” dedi. Toplulaştırma işinin çok meşakkatli bir iş olduğuna dikkat çeken Yaşar, “Düşünün, vatandaşın doğup büyüdüğü tarım arazisini başka bir tarım arazisi ile birleştiriyorsunuz. Biz ısrarla Tarım Bakanlığı'nın yetkililerine arazi toplulaştırmanın azami hızda yapılması gerektiğini sürekli anlattık" dedi.

İNŞAATTAN SONRA TOPRAĞA ELVEDA

Yaşar, yapılan çalışmalar sonucunda Türkiye'de her yıl 1 milyon hektar tarım arazisinde toplulaştırma yapıldığını kaydetti. Yaşar, "Vatandaşlarımız artık toplulaştırmanın önemini biliyor ve toplulaştırma yaptırmak için bizzat Tarım Bakanlığı'na başvuru yapıyor. Bizler de bu durumdan memnuniyet duyuyoruz” diye konuştu.

yenişafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.