'Toplu ulaşımdaki sorunun sebebi idari beceriksizliktir'

'Toplu ulaşımdaki sorunun sebebi idari beceriksizliktir'

AK Parti İzmir Milletvekili Yıldırım, İzmir'de 1 Haziran'dan itibaren toplu ulaşımda yaşanan sorunun "idari beceriksizlikten" kaynaklandığını bildirdi.

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, İzmir'de, otobüs, metro, hafif raylı sistem ve deniz ulaşımında entegre olarak kullanılan elektronik ücret toplama sistemi işletmeciliğinde, yenilenen ihalenin ardından sistem değişikliğinde yaşanan sorunun "idari beceriksizlikten" kaynaklandığını bildirdi.

Yıldırım gazetecilere yaptığı açıklamada, İzmir'de 1 Haziran'dan itibaren toplu ulaşımda sorun yaşandığını, vatandaşların mağdur olmaması için 4 gündür otobüs, metro, hafif raylı sistem ve vapurların ücretsiz olarak hizmet verdiğini kaydetti.

Sorunun sebebinin "idari beceriksizlik" olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Siz bir sistem kurdunuz, bu sistemi ihaleyle bir firmaya verdiniz, kurulan kaynak kodları sizin elinizde yok. Siz şifrenizi, her şeyinizi, programınızı firmaya vermişsiniz. Firma bir dahaki ihalede kazanamayınca size şantaj yapıyor. Siz de onun gereğini yapmanız lazımken, çareyi gelen baskılar üzerine bedava taşımakta buluyorsunuz. Tamam vatandaş zahmet çekmesin ama oluşan bu kamu zararını kim ödeyecek? O kaynakları daha güzel hizmetlerde kullanmak varken, kendi beceriksizliğinizin bedelini millete niye ödetiyorsunuz?" diye konuştu.

Sorunun belediyeye maliyetini bilemediğini, ancak ilgililerin bunu çıkaracağını dile getirerek, "Vatandaşın bu sorundan zorluk çekmemesi iyi bir düşüncedir ama dönüp bunun hesabını belediye görevlilerinin, yetkililerinin vermeleri gerekiyor" dedi. 

Kocaoğlu'nun açıklaması

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da yaptığı yazılı açıklamada, ihale sürecinin tamamlanmasının ardından, 1 Haziran'dan itibaren başlaması gereken yeni sistemin adaptasyonunda bir takım sıkıntılar yaşandığının doğru olduğunu, söz konusu sıkıntıların İzmirlilere hissettirilmemesi için her türlü kolaylık ve özverinin gösterildiğini ifade etti.

Bu süreçte İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kurumlarının, bütün çalışmalarını yasalara ve kurallara sıkı sıkıya bağlı olarak sürdürdüğüne dikkati çeken Kocaoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Her problemde olduğu gibi bu problemin de bir sorumlusu vardır. Bunun bedeli, mutlaka sorumlu ya da sorumlulara yansıtılacaktır. Bu zararın İzmirli hemşehrilerimize rücu ettirileceği gibi senaryolar ise tamamıyla asılsızdır. Elektronik ücret toplama sistemine ilişkin ihaleyi kazanan yüklenici firma, sistemin sorunsuz işletilmesi konusunda çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürmektedir."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.