Toplu taşımadaki klima hasta etmesin!

Toplu taşımadaki klima hasta etmesin!

Araçlarda bilinçsizce kullanılan klimaların, yüz felci ve kas spazmı gibi hastalıklara yakalanma riskini artırdığı bildirildi.

Araçlarda bilinçsizce kullanılan klimaların, üst solunum yolu enfeksiyonları başta olmak üzere yüz felci ve kas spazmı gibi hastalıklara yakalanma riskini artırdığı bildirildi. Klimadan kaynaklanan soğuk havanın direkt kaslara gelmesinin boyun, bel, sırt, kol ve bacaklarda kas kasılmalarına ve ağrıya yol açtığını söyleyen Medicana Konya Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzm. Dr. Mehmet Portakal, “Baş ve boyun bölgesinin klimaya maruz kalmasıyla kaslardaki ani kasılmalar, gerilim tipi baş ağrısına ve migreni olanlarda migren atağına neden olur. Klima doğru kullanılmadığında sinirler üzerinde de önemli fonksiyon bozukluğuna sebep olabilir. Klimalara direkt maruz kalmak, özellikle 18 derece ve altında yüz felci riskini ortaya çıkarabilir” dedi.

ILIK DUŞ ALIN

Klimaların neden olduğu kas spazmının derecesine göre ilaç tedavisi, masaj, lazer ve diğer fizik tedavi yöntemlerinin uygulanabileceğini söyleyen Dr. Portakal, kasılmanın bir an önce çözülmesi için ılık duş ve bölgesel kompres yapılmasını önerdi.

türkiye

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.