Toplu taşımada yeni arayışlar

Toplu taşımada yeni arayışlar

Kent içi taşımacılıkta yeni uygulamalar devreye girerken özel halk otobüsleri ile ilgili de çalışmalar sürüyor.

 Busworld Fuarı'nı ikinci gününde yasal süreç ve şehir içi uygulamalar ile ilgili olarak katılımcılara bilgilendirmelerde bulunulacak.
 
Türkiye genelinde 30 Mart 2014 tarihinde gerçekleşen yerel yönetim seçimleri sonrasında 16 olan büyükşehir belediyesi sayısı 30'a çıkacak. Bu illerde büyükşehir hizmet alanı il topraklarının tamamını kaplıyor. Bu kentlerde 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu'nun uygulamaya geçecek olması nedeniyle idari yapılanmada önemli değişiklikler meydana gelecek.

BÜYÜKŞEHİR DENEYİMİ

Kent içi ulaşım, toplu taşımacılık ve otobüs işletmeciliği de bu çerçevede büyükşehir belediyeleri yetki alanına girecek ve geçiş döneminde birçok yenilik devreye girecek. Bununla ilgili 1984-2014 arasındaki büyükşehir belediyeleri deneyimlerinin ortaya konulması, TÖHOB bünyesinde yer alan özel halk otobüsü taşımacılarının bu değişiklikte karşılaşacağı konuların ele alınması, bilgilenme ve daha bilinçli bir şekilde yeni sürece hazırlanmalarına yardımcı olmak amacıyla fuarın ikinci gününde bir etkinlik planlanıyor.

KARAYOLLARI RAKİPSİZ

Öte yandan Bahçeşehir Üniversitesi Ulaştırma Mühendisliği Bölüm Başkanı ve Ulaştırma Uygulama Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, İstanbul'da Ulaşım ve Trafik Anketi sonuçlarına göre, İstanbullular'ın yalnızca yüzde 3'ünün şehir içi yolculuklarında deniz ulaşımını kullanabildiğini, en fazla tercih edilen ulaşım aracının ise yüzde 21 ile otobüs olduğunu belirtti.

Karayolunda bilinçlendirme

İstanbul (CNR) Fuar Merkezi Hall 1 Mars Salonu'nda 26 Nisan tarihinde 'Otobüs Kazalarını Azaltmak için Teknik Tedbirler ve Filo Mühendisliği' konulu seminer düzenlenecek 'Ülkemizde karayolu üzerinden insan taşımacılığı en büyük paya sahiptir ve ne yazık ki her yıl 10 bin cana mal olmaktadır. Otobüslerde kazaları azaltma amacıyla 2016 itibariyle devreye girecek olan ESP, AEBS ve LDW gibi yeni Elektronik Güvenlik Sistemleri daha güvenli Yedek Parça ve Bakım olmadan yeterli yarar getirmeyecektir' konusunun işlendiği etkinlikte 'Filo Mühendisliği' projesinin ülkemizde karayolu trafik güvenliğine katkısı ve uygulamaları değerlendirilecek.

Yeni Şafak

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.