Toplu sözleşme çağrısı

Toplu sözleşme çağrısı

Memurlar ve memur emeklileri toplu sözleşmenin seçim öncesine çekilmesini isterken; SSK ve Bağ-Kur emeklilerinden çağrı geldi: Toplu sözleşmeye biz de dahil olalım...

Hem memurlardan hem de emeklilerden toplu sözleşme çağrısı geldi. Memurlar ve memur emekleri, Ağustos ayında yapılması planlanan toplu sözleşmenin 7 Haziran'da yapılacak seçimlerin öncesine çekilmesini isterken, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinden, "Toplu sözleşmeye biz de dahil olalım" talebi geldi. Memurların ve memur emeklilerinin zamları 2 yılda bir yapılan toplu sözleşme ile belirleniyor. 2015, memurlar ve memur emeklileri için toplu sözleşme yılı. Takvim'in haberine göre, toplu sözleşme masasına Ağustos'ta oturulup, 2016 ve 2017 zamlarının belirlenmesi planlanıyor. Ancak seçimlerden önce masaya oturulursa daha fazla kazanım elde edeceklerini düşünen memurlar ve memur emeklileri, bu nedenle toplu sözleşmenin erkene çekilmesini talep ediyor. Memurlar ve memur emeklileri bu konuda çağrı yaparken, enflasyona göre zam alan SSK ve Bağ-Kur emeklileri de harekete geçti.

'ENFLASYONA GÖRE OLMAZ'
Emekliler, yetkililere, "Memur emeklilerine başka SSK ve Bağ-Kur emeklilerine başka zam olmaz. Madem aynı çatı altındayız. Memur emeklileri gibi bizim de zamlarımız toplu sözleşme ile belirlensin" diye seslendi. Enflasyona göre zammın maaşlarda iyileştirmeye imkan vermediğini belirten SSK ve Bağ-Kur emeklileri, şunları kaydetti: "Ocak ayında maaşlarımıza enflasyona bağlı olarak yüzde 2.33 zam yapıldı. Aynı sistemle devam edilirse Temmuz zammının da bundan pek farklı olacağını düşünmüyoruz. Bir de 2015 yılı sonunda 45 yılın en düşük enflasyonunun görülebileceği ifade ediliyor. Bu durumda biz ne kadar zam alacağız? Zaten maaşlarımız memur emeklilerinden düşük. Tek çare toplu sözleşme... Toplu sözleşmeyle hem memur emeklilerinin hem de SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zamları belirlenmeli. Böylece önümüzü görürüz."

ZAMLAR FARKLI
Yaklaşık 8.5 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisi, Ocak ayında yüzde 2.33 zam aldı. Emekliler, bir zammı da Temmuz'da alacak. Temmuz'da maaşlar bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon kadar artırılacak. 2015 programında, Temmuz'da SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarının önceki 6 aylık enflasyon tahminine göre yüzde 3.63 artırılacağı öngörülüyor. Memur emeklilerinin maaşı ise Ocak ayında yüzde 3 zamlandı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.