Toplam kaç gözaltı var?

Toplam kaç gözaltı var?

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturmalar kapsamında aralarında asker, polis, hakim ve savcıların da bulunduğu 12 bin 96 kişi tutuklandı.

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturmalar kapsamında, asker, polis, hakim ve savcıların da aralarında yer aldığı 12 bin 96 kişinin tutuklanması kararlaştırıldı.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar kapsamında adliyeye sevk edilen, aralarında hakim, savcı, asker, polis ve yüksek mahkeme üyelerinin de bulunduğu 12 bin 96 kişi tutuklandı.

Şu ana kadar bin 446 hakim ve 768 savcının tutuklanmasına karar verildi. Çıkarıldıkları mahkemece haklarında tutuklama kararı verilen generallerin sayısı da 155'e yükseldi. Albay ve daha alt rütbelilerden 4 bin 185 asker ile 642 er ve 881 askeri öğrencinin de tutuklanması kararlaştırıldı.

Tutuklanan polislerin sayısı da bin 744'e ulaştı. Aralarında vali ve kaymakam gibi mülki idare amirleri ile kamu görevlilerinin de olduğu 2 bin 275 kişi de tutuklandı.
aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.