Topbaş'tan 'metrobüs' müjdesi

Topbaş'tan 'metrobüs' müjdesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş metrobüs hattının Bahçelievler- Beylikdüzü kısmının metro hattına dönüşeceğini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fatih Altaylı ile Tek Tek programında adaylık sürecini ve İstanbul için planladığı projeleri anlattı. Topbaş, Metrobüs hattının Bahçelievler kısmından Beylikdüzü hatta Büyükçekmece merkeze kadar inecek bir metro hattına dönüşeceğini ve projelerinin Ulaştırma Bakanlığı'nda olduğunu söyledi.

"TIKANAN BİR İSTANBUL DÜŞÜNÜN"

Mustafa Sarıgül ile büyük bir seçim yarışına giren Kadir Topbaş, "Biz bir sistem seçerken yolcunun taleplerini dikkate alıyoruz. Talepleri gün ve saat hesabına göre değerlendiriyoruz. Otobüslerle saatte taşıyabileceğimiz yolcu sayısı 15 bini geçmemesi lazım. Eğer geçerse konforu zedeliyoruz. Biz şu anda 30 binleri bulmuşuz. Bu metro demektir. Şöyle düşünelim biraz geriye saralım zamanı. Biz metrobüsü yapmasaydık. 1246 tane minibüsün bulunduğu hat. 52 kilometre uzunluğunda bir hat. Tıkanan bir İstanbul düşünün." dedi.

"METROYA DÖNÜŞECEK, PROJELERİMİZ BAKANLIKTA"

Kadir Topbaş, "24 saat çalışan bir sistem. Biz aslında geçici olarak düşündük. Başarılı bir proje. Ama yoğun saatlerde ciddi bir sıkıntı yaratıyor. Biraz rahatlasa taşınan kişi sayısı 1 milyona çıkacak ama rahat olmadığı için kullanmayanlar var. Kapasitesinin üzerinde zorlayıcı bir şekilde çalışıyor. Bu hattın çözümü metroya dönmesiyle mümkün. Bizimde Ulaştırma Bakanlığımızdan talep ettiğimiz 24 kilometrelik hat Bahçelievler'den başlayacak ve Beylikdüzü hatta Büyükçekmece'nin merkezine kadar inecek olan bir metro hattı. Projelendirmesini yaptık. İhale dosyasını hazırlayıp bakanlığımıza ilettik. Bakan'la da görüştük geçtiğimiz günlerde bu hattın metroya dönmesi gerekiyor. Ha birileri konuşabilir üstten yukarıdan götürebilir mi. Mümkün değil insanları nereden bindireceksiniz nerede bekleteceksiniz bu mümkün değil. Çözüm metroyla mümkün. Mecidiköy ve Bahçelievler istikametine doğru projelerimiz de var." şeklinde konuştu.

"HER BÖLGEYE METRO GİDECEK"

Topbaş ,"Metrobüs projesinin kapasitesi, hat metroya dönüştürülürse rahatlayacaktır. Bir dolaşım sistemi gibi İstanbul'un her yerine metro ile erişilebilecek hale getiriyoruz. Sarıyer'e Beykoz'a dahi sahil boyunca gitme imkanı olacak. Her bölgeye her ilçeye ulaşacak. Her yer metro istasyonu ile donatılacak." ifadelerini kullandı.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.