TOKİ’den ucuz konuta devam

TOKİ’den ucuz konuta devam

TOKİ Başkanı Ergün Turan, 2017 içerisinde; Tuzla, Kayabaşı, Hadımköy, Silivri tarafında vatandaşa yeni konut alanı sunacaklarını ifade etti

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, TOKİ’nin kentsel dönüşümde şu anda aktif paydaş olduğunu belirterek, “Zaten kentsel dönüşümde kamu aktif rol almazsa sadece özel sektör eliyle kentsel dönüşüm yapılamaz. Özel sektör bu işi yapmaya kalktığında doğal olarak para kazanmaya çalışacaktır. Her alanda para kazanılamaz, para kazanmaya çalıştığında yaşanılamaz hale gelen imarlar oluşuyor. Onun için TOKİ olarak, İstanbul’un birçok ilçesinde ya sahada aktif çalışmamız veya başlayacağımız ihale aşamasında bulunan işler var” dedi. Beyoğlu’nda Haliç kıyılarında dönüşüm için çok güzel bir çalışma yaptıklarını anlatan Turan, “Oranın silüetini bozmayacak, hatta oraya değer katacak bir proje yaptık, ona başlıyoruz. Üsküdar’da aktif sahaya girdik, ikinci bölgeye giriyoruz. Güngören’de Tozkoparan halkı bizi bekliyor, yerinde kentsel dönüşüm ne demek, biz orada göstereceğiz. Esenler’de iki mahallede sahaya indik, çalışıyoruz. Gaziosmanpaşa’da Kara Yolları ve Sarıgöl Mahallelerinde ihale aşamasındayız. Eyüp Belediyemizle tarihî alan içerisinde bir bölgede çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
İstanbul’da vatandaşa sunulacak sosyal konutlar da bulunduğunu ifade eden Turan, “Anadolu yakasında, Tuzla bölgesinde vatandaşımıza arzımız olacak. Kayabaşı, Hadımköy, Silivri tarafında vatandaşlarımıza yeni konut alanı sunacağız. Vatandaşlarımızın beklentisi çok yüksek. Önceliğimiz, kentsel dönüşümde belli alanları kullanmak ama 2017 senesi içerisinde sosyal konut arzımız da olacak” şeklinde konuştu.

Yeni askerî alanları biz yapacağız
15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından kışlaların şehir dışına taşınmasında ortaya çıkan yeni bina ihtiyacının karşılanmasında Millî Savunma Bakanlığının en önemli paydaşı olduklarını ifade eden Ergün Turan, “Bu inşaatların yapımı konusunda biz varız. Daha 2 ay olmadı, inşallah bir hafta, 15 gün içinde inşaatına başlayacağımız yerler var. Bu alanların ne olacağı konusu da konuşuluyor. Bu alanlar, öncelikli olarak halkın ihtiyacı olan donatı alanının karşılanmasında kullanılacak. Ama doğaldır ki bir alanın tamamının böyle olması şehircilik açısından anlamlı değildir” diye konuştu.

Türkiye

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.