TOKİ'den 539 lira taksitle konut

TOKİ'den 539 lira taksitle konut

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca, İstanbul Kayaşehir'de 539 liradan başlayan taksitlerle satışa sunulan konutlar için başvurular, yarından itibaren alınacak.

 

TOKİ Başkanı Ergün Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kayaşehir'de yapımı süren bin 500 konutu satışa sunacaklarını belirtti.

Bu konutlardan bin 100'ünün orta, 400'ünün alt gelir grubu için satışa sunulduğunu bildiren Turan, "Amacımız hiç konut sahibi olmayan vatandaşlarımızı ev sahibi yapmak. Bu bizim için temel koşul. Özellikle dar gelirli vatandaşlarımızın kira öder gibi ev sahibi olmalarını istiyoruz" dedi.

Turan, 18, 19 ve 23. bölgelerde 4 etapta yer alan konutlara ilişkin başvuruların, 30 Nisan'a kadar alınacağını kaydetti.

1+1'den 4+1'e konut seçeneği

Turan, TOKİ'nin ülkenin dört bir yanında, 3 bini aşkın şantiyede yürütülen çalışmalarla 650 bini aşkın konut ürettiğini vurguladı.

İstanbul'da son olarak 2013'te satış yaptıkları Kayaşehir'deki konut bölgelerinde, bugün yeni bir aşamaya geldiklerini belirten Turan, "Bin 500 sosyal konutun yapımı önemli bir seviyeye ulaştı, satış için gerekli koşullar oluştu" diye konuştu.

Turan, 1+1'den 4+1'e, farklı kesimlerin ihtiyaç ve alım gücüne göre yapılan konutların, en düşük 108 bin ve en yüksek 398 bin liradan satışa sunulacağını kaydetti.

Alt gelirde taksit ödemeleri, konut tesliminden sonra

Kayaşehir 23. Bölge Alt Gelir Grubu Konut Projesi kapsamında 400 konut bulunuyor. Üç kategoride kabul edilecek başvurular, şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimlerini, en az yüzde 40 engellileri ve alt gelir grubundaki diğer alıcı adaylarını kapsıyor.

Başvuru sahibinin İstanbul'da en az 2 yıldır ikamet ediyor olması ya da il nüfusuna kayıtlı bulunması şartı aranıyor. Ayrıca kendisi, eşi veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı bağımsız gayrimenkul bulunmaması, daha önce TOKİ'den konut satın almamış veya konut kredisi kullanmamış olması gerekiyor.

Başvuru sahibinin hane halkı net gelirinin 3 bin 700 liradan az olması ve 25 yaşını doldurması da koşullar arasında yer alıyor.

2+1 planda, yüzde 12 peşinatla 180 ay vadeli satışa sunulan konutların fiyatları, metrekareye bağlı olarak 134 bin 570 lira ile 158 bin 836 lira arasında değişiyor.

Konut taksitleri ise aylık 658 lira ile 777 lira arasında yer alıyor. Alt gelir grubundaki konutların taksit ödemeleri konut tesliminden sonra başlıyor.

Taksitler, en düşük 539 liradan başlıyor

Kayaşehir 18. Bölge 1. ve 2. Etap ile 19. Bölge Toplu Konut Projesi kapsamında bin 100 konut yer alıyor. 1+1'den 4+1'e farklı plan alternatifleri içeren projede, 96, 108 ve 120 ay vade seçeneği bulunuyor.

Orta gelir gurubu vatandaşlara dönük sosyal konutların fiyatı, 107 bin 800 lira ile 398 bin 458 lira arasında değişiyor. Konut taksitleri ise peşinat yüzdesi ve konut tercihine bağlı olarak en düşük 539 liradan başlıyor.

Bu konutlara başvuru için de kişinin İstanbul'da en az 2 yıldır ikamet etmesi ya da il nüfusuna kayıtlı olması, kendisi, eşi veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı bağımsız herhangi konutu bulunmaması ve daha önce TOKİ'den konut satın almamış veya konut kredisi kullanmamış olması koşulları aranıyor.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.