TOKİ İzmir'in çehresini değiştiriyor

TOKİ İzmir'in çehresini değiştiriyor

TOKİ, gecekondu ve kaçak yapılaşmanın en yoğun olduğu iller arasında bulunan İzmir'i, kentsel dönüşüm projeleriyle modern görünüme kavuşturuyor.

Duygu Can'ın haberi:

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Bakanlar Kurulu kararlarıyla "afete maruz bölge" ilan edilen ve Konak Belediyesi sınırları içindeki İmariye, Ondokuz Mayıs, Vezirağa, Hasan Özdemir, Yeşildere, Kosova, 1. Kadriye, Altay mahallelerini kısmen kapsayan "Kadifekale heyelan bölgesini" çarpık yapılardan temizledi.

İdare, kentsel dönüşüm uygulanan alanın afet bölgesi olması nedeniyle hak sahipleri için Uzundere'de 3 bin 80 konut inşa etti. İzmir Büyükşehir Belediyesince gerçekleştirilen uzlaşma görüşmelerinde hak sahiplerine bu konutlardan verildi.

Tarihsel doku ortaya çıkarıldı

Kentsel dönüşüm projesiyle geçmişi M.Ö. 4. yüzyıla dayanan Kadifekale, tarihi dokusu ortaya çıkartılarak, turizm açısından önemli bir merkez haline getirildi. Kadifekale'de boşaltılan yaklaşık 41 hektar İzmirlilerin hizmetine sunulmak üzere rekreasyon çalışmaları başlatıldı.

TOKİ, Karşıyaka Örnekköy'de de kentsel dönüşüm ve gelişim projesi kapsamında 808 konut inşa etti. Çevre düzenlemesiyle birlikte tamamlanan konutlar hak sahiplerine teslim edildi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.