TOKİ, Göç İdaresi ile mülteci kampı kuracak

TOKİ, Göç İdaresi ile mülteci kampı kuracak

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, Göç İdaresi Başkanlığı ile iş birliği yaparak, mülteci kampları inşa edeceklerini açıkladı.

İdarenin Ege Bölgesi'ndeki çalışmalarını incelemek üzere hazırlanan program kapsamında Çanakkale'ye gelen Turan, 500 yataklı devlet hastanesi inşaatını gezerek yetkililerden bilgi aldı. Örnek hastane odasında incelemelerde bulunan Turan, kullanılan malzeme ve içerikleri değerlendirdi.

Turan, incelemelerinin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, TOKİ olarak, Sağlık Bakanlığı için 3 yılı kapsayan dönemde 286 hastanenin inşaatını yürüttükleri söyledi.
Sadece sağlık yatırımları yapmadıkları, başka çalışmalarının da bulunduğunu belirten Turan, "Mülteci kampları ile ilgili olarak, Göç İdaresi Başkanlığımız ile TOKİ olarak ortak bir çalışmamız var. Bundan sonra Göç İdaresinin mülteci kamplarıyla ilgili çalışmalarında ikili protokollerimiz olacak" dedi.
Türkiye'nin gelecek 50 yılını planlayıp inşa ettiklerini ve bundan sonraki nesillerin bu süreçte sağlık kuruluşu yapma konusunda işlerini kolaylaştırdıklarını anlatan Turan, Anadolu'da 10 ila 800 yatak kapasiteli tesislerin yapımının sürdüğünü dile getirdi.
Turan, şöyle devam etti:

"Bu, şu demek; önümüzdeki 50 yıl gelecek olan kuşaklar bir daha bu işle uğraşmayacaklar. Memleketin başka işiyle uğraşacaklar. Tabii buradaki, Çanakkale'deki bu hizmet de heyecan verici bir yatırım. Türkiye'nin tamamında, şu anda buraya mahsus da değil Çanakkale'ye özel bir şey de değil, Türkiye'nin tamamında yapılan hastaneleri keşke imkan olsa, açılmadan vatandaşlara gezdirebilsek. Bütün odalar tek yatak ya da iki yataklı. Çanakkale'deki bu hastanede 500 yataktan bahsediyoruz, çoğunlukla tek ya da iki yataklı. Genel anlamda tek yataklı hastane. Tamamı bunun üzerine kurgulanmış, çok ileri teknolojiler kullanılan, yaklaşık 14 ameliyathanesi olan bir hastane. Bunun 4'ü çok ileri ameliyathaneler, büyük cerrahi müdahalelerin yapılabileceği çok modern hastaneler. Dolayısıyla biz de bu ekibin, Türkiye'nin geleceğini inşa eden ekibin bir parçası olarak mutluluk duyuyoruz."

Çanakkale'deki inşaatın hızla sürdüğüne değinen Turan, gelecek yıl bahar aylarında burada hizmet vermeye başlanmasının planlandığını aktardı.

- "81 vilayette şantiyemiz var"

Turan, TOKİ olarak, özellikle en alt ve orta gelir gruplarında bulunup ev almakta zorlanan vatandaşlar için yılda 50-60 bin konut inşa ettiklerini belirtti.

Bunun yanı sıra Sağlık, Gençlik ve Spor, Milli Savunma, İçişleri, Aile ve Sosyal Politikalar gibi bakanlıklar ile Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna, yaklaşık 20 üniversiteye binalar yaptıklarını dile getiren Turan, şöyle konuştu:

"Şu anda 81 vilayette şantiyesi olan bir kuruluşuz. Bu şantiyeleri gezerek geliyoruz. Mesela bu seyahatimize Manisa'dan, Afyon'dan başladık, Afyon, Uşak, Manisa, İzmir, Balıkesir, Çanakkale ve buradan Tekirdağ'a geçip İstanbul'a varacağız. Bu 3-4 günlük bir seyahat. Yapılan işlerden bahsediyorum. Bu işlerin büyük bir kısmında kurum olarak bizim de emeğimiz var. Arkadaşlarımızın da emeği var ama yapılan işler sağlıkta olsun, gençlik ve sporda olsun, bakanlıklarımızın yatırımları. Sadece Kredi ve Yurtlar Kurumuna toplamda 60 bin kişilik yurt yapıyoruz. 1-2 ay içinde 15 bin kişiliğe yakın yurdu teslim edeceğiz. Toplamda 400-420 bin koltuk kapasiteli stadyumlar yapıyoruz."

İnşa ettikleri hiçbir şantiyede ithal taş kullanmadıkları bilgisini veren Turan, ister mermer ister granit olsun hepsinin yerli ürünler olduğunu ifade etti.

Diğer malzemelerin özelliklerine işaret eden Turan, "Malzeme kullanımında, TOKİ başkanı olarak bunu söylemekte imtina etmiyorum, söylüyorum, malzeme seçiminde de öncelikli olarak sektör gelişimi böyle olur. Yerli malzemeyi önceliyoruz ama üst nitelik gerektiren, çok üst nitelikli mallar var. Dünyayla rekabet ediyoruz. Onları da kullanıyoruz ama özellikle naturel malzemede yerli malzeme kullanıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak : AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.