TOKİ, Safranbolu evlerinin yapımına başladı

TOKİ, Safranbolu evlerinin yapımına başladı

Safranbolu ilçesinde TOKİ tarafından dar gelirli aileler için tarihi mimariyle uyumlu inşa edilecek 194 konutun temeli atıldı.

Akçasu Mahallesi Kurttepe mevkisinde düzenlenen törende konuşan Karabük Valisi İzzettin Küçük, 2003 yılında ilçede kaymakamlık yaptığını, dar gelirli ailelerin kötü yaşam koşullarından modern yaşama geçebilmeleri için o zaman çalışma başlattıklarını söyledi.

Çalışmaların sonuçlanmasından mutluluk duyduğunu ifade eden Küçük, "Bu, çok büyük bir projeydi. 7-8 katlı binalar yapılıyor ama burada yapılanların 2 kat olması çok önemli. Yolunuz asfalt olacak. Burada iş imkanı bulacağınız alanlar da oluşturacağız. O eski, yaşam koşulları kötü evlerinizden kurtulacağınız için sevinçliyim" diye konuştu.

AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci ise sosyal konut projelerini önemsediklerini vurgulayarak, "Özellikle dar gelirli vatandaşlarımızı konut sahibi yapmak için çok çalışıyoruz. TOKİ, Safranbolu Belediyesi ile işbirliği yaparak Türkiye'de bir ilki gerçekleştiriyor. Bu mimarideki konutlar başka yerlere de örnek olacak. Burada gümüş gibi pırıl pırıl yeni bir mahalleniz olacak" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Aksoy da çok zor şartlar altında yaşayan İsmet Paşa Mahallesi halkının tamamını yeni konutlara yerleştireceklerini, inşaatın bir yılda tamamlanacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından konutların temeli atıldı.

AA