Tokat’ta Kutlu Doğum Haftası

Tokat’ta Kutlu Doğum Haftası

Tokat İl Müftüsü Ahmet Erdem, Kutlu Doğum Haftası’nda ‘Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı’ temasına değinerek, "Hiç kimsenin ötekileştirilmediği bir sevgi ve barış ortamına ihtiyacımız var" dedi.

Tokat’ta Kutlu Doğum Haftası ‘Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı’ temasında çeşitli programlarla kutlanacak. Etkinliklerle ilgili açıklama yapan Tokat İl Müftüsü Ahmet Erdem, 14-20 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek programların ilkinin Yer altı Çarşısı üzerinde öğle namazını müteakiben kitap sergisi açılışı ile başlayacağını ifade ederek, “Çarşamba günü kan bağışı, Perşembe günü şehitler için mevlid-i şerif okunarak dua yapılacak. Cuma günü bütün camilerde Kutlu Doğum ile ilgili vaaz ve hutbeler okunacak. Akşamda 26 Haziran Atatürk Kültür Merkezi’nde Prof. Dr. Kadir Özköse tarafından konferans verilecek. Cumartesi günü sabah namazında ise Kutlu Doğum Gençlik buluşması yapacağız. Cumartesi günleri 500 civarında yarısı öğrenci denilecek yaşlarda genç anne ve babaları ile camiye gelerek cemaate katılıyor. Bu anlamda ayrıca köylerimizde, ilçelerimizde Kutlu Doğum programları yapılacak” dedi.

Kutlu Doğum Haftası ‘Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı’ temasına değinen Erdem, “Günümüzde bu konun ne kadar önemli olduğunu sizlerde takdir ederseniz. Birlikte yaşamak derken önce ailede birlik ve beraberlik, huzur olacak. Mahallerimizde, şehirlerimizde, ülkemizde ve dünyamızda huzur olacak. Yani ülkeler, insanlar barışı, huzur, hiç kimsenin ötekileştirilmediği bir sevgi ve barış ortamına ihtiyacımız var. Bunun temelini Hz. Peygamber asırlar önce atmıştır. Birlikte yaşamanın önemli iki kuralı var. Birincisi kanuni yönü, bunu devlet tanzim eder. Ahlaki yönünü ise dinler, inanç tanzim eder” diye konuştu.

sabah 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.