Tohumculukta dünyada ilk 10'dayız

Tohumculukta dünyada ilk 10'dayız

TÜRKTOB Başkanı Gençer, Türkiye'nin tohumculukta dünyada ilk 10 ülke arasında olduğunu belirterek, "Hedefimiz ilk 3'e girmek. Sertifikalı tohumlukların üretimi ve kullanımı bağlamında çiftçilerimizin de büyük katkıları var" dedi.

TÜRKTOB Yönetim Kurulu Başkanı Gençer: Türkiye tohumculukta dünyada ilk 10 ülke arasındadır, hedefimiz ilk 3'e girmektir. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının desteklerini de arkasına alan tohumculuk sektörünün bu başarısında sertifikalı tohumlukların üretimi ve kullanımı bağlamında çiftçilerimizin de çok büyük katkıları var" Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Gençer, Türkiye'nin tohumculukta dünyada ilk 10 ülke arasında yer aldığını, ilk üçe girmeyi hedeflediklerini belirterek, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının desteklerini de arkasına alan tohumculuk sektörünün bu başarısında sertifikalı tohumlukların üretimi ve kullanımı bağlamında çiftçilerimizin de çok büyük katkıları var" ifadesini kullandı. Gençer, Çiftçiler Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, insan yaşamının sürdürülebilmesi için gerekli olan tarımsal üretimin en önemli girdisi olarak doğrudan ürün kalitesini etkileyen tohumluğun, sadece gelişmekte olan değil, gelişmiş ülkelerin de öncelikli gündemlerini oluşturduğunu ifade etti.
Yıldıray Gençer, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Tohumculuğumuz oldukça eskilere uzanmasına rağmen gerçek anlamdaki gelişmeler 1980'li yıllarda başlamıştır. Bu kısa zamanda, tohumculukta gelişmiş ülkelerin 100 yıllık, 150 yıllık bir süreçte ulaştıkları düzeylere yakın bir noktaya gelinmiştir. Ülkemiz hali hazırda, 750 Bin Ton'luk bir sertifikalı tohumluk üretimi ve Bir Milyar Dolar'a yaklaşan piyasa değeri ile Dünya sıralamasında baş aktörler arasına girmeyi başarmıştır. Bu artış hızı ile devam edersek 3 yıl içinde 1 Milyon Ton Sertifikalı Tohum üretimi hedefine ulaşacağız. Türkiye, 70 ülkeye tohumluk ihraç eder hale gelmiş ve miktar olarak tohumluk ihracatımız ithalatımızı geçmiştir. Türkiye tohumculukta dünyada ilk 10 ülke arasındadır, hedefimiz ilk 3'e girmektir. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının desteklerini de arkasına alan tohumculuk sektörünün bu başarısında sertifikalı tohumlukların üretimi ve kullanımı bağlamında çiftçilerimizin de çok büyük katkıları var. Bu vesileyle, çiftçilerimizin Dünya Çiftçiler Gününü kutluyor, sağlıklı, huzurlu, bol kazançlı ve bereketli günler diliyorum."

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.