Tıpçı ilahiyata rektörlük yapıyor da ilahiyatçı neden tıp'a rektörlük yapamasın?

Tıpçı ilahiyata rektörlük yapıyor da ilahiyatçı neden tıp'a rektörlük yapamasın?

Nihat Hatipoğlu'ndan rektörlük cevabı

Risale Haber-Haber Merkezi

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, gelen tepkileri cevapladı.

Bir ilahiyatçının rektör olmasına gelen itirazlara soru ile karşılık veren Hatipoğlu, rektörlüğe atanmasını tebrik edenlere teşekkür etti.

Sosyal medyadaki hesabından bazı açıklamalarda bulunan Hatipoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Üniversitemiz bilimsel faaliyetlerin, ufuk açıcı atılımların ve birleştirici dini hassasiyetlerin; çağımıza cevap verecek tarzda irfan, akıl, vicdan ve bilimle harmanlanacağı bir merkez olacaktır. Asrın gerektirdiği bilimsel hamleleri bu ülkenin evlatları başaracaktır. Yeter ki güvenelim, fırsat verelim.

İnsanları değerlendirirken; aidiyetlerine, düşüncelerine bakmadan ülkeye verebileceklerini esas alarak yürüyeceğiz. Nitelikli insan önceliğimiz olacaktır. Bu ülkenin kavga, kin, önyargı ve nefretle harcayacak zamanı yok. Enerjimizi birbirimizi hırpalamakla harcamayalım.

Makamların ve hayatın fani ve sorumluluk isteyen yerler olduğunu iyi bilen insanlar olarak; olaya makam ve mevki hasediyle  bakıp içindeki şerri kaleme döken bir kesime de hayretle bakıyoruz. Allah o kardeşlerimize de, insaf nasip etsin. Hepinizden dua bekliyorum. Hatamız affoluna.

Son olarak; ülkemizde İlahiyat kökenli bir çok Rektörümüz görev yapmaktadır. Tıp, Ziraat, Hukuk ve benzeri branşlardaki bir çok Profesör, İlahiyat Fakültelerine Rektörlük yapabiliyor da; İlahiyat kökenli Profesörler, neden Hukuk veya Tıp Fakültelerine Rektörlük yapamasınlar?

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum