TİKA'nın yardımları Tilkeyf'e ulaştı

TİKA'nın yardımları Tilkeyf'e ulaştı

Dışişleri Bakanlığı, TİKA tarafından temin edilen 3 bin ailelik gıda ve hijyen malzemesinin Musul'a bağlı Tilkeyf ulaştırıldığını ve dağıtımına başlandığını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından temin edilen 3 bin ailelik gıda ve hijyen malzemesinin dün Musul'a bağlı Tilkeyf ulaştırıldığını ve dağıtımına başlandığını bildirdi.
 
Bakanlık açıklamasında, Sincar bölgesinde yerlerinden edilmiş halka ulaştırılmak üzere Türk Kızılayı tarafından temin edilen 3 bin battaniye, 44 bin 800 bisküvi ve 16 bin 128 bir buçuk litrelik su içeren insani yardım kargosunun da bugün Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda Irak’a sevk edilmesinin öngörüldüğü ifade edildi.
 
"AFAD ve Erbil Başkonsolosluğumuz koordinasyonunda bölgeye yönelik olarak yürütülen, Kızılay ve TİKA’nın da dahil olduğu insani yardım faaliyetlerimize devam edilecektir" denilen açıklamada, yardımların dağıtımının yerinden eşgüdümünü sağlamak amacıyla sahada görevlendirilen AFAD, Kızılay ve TİKA ekiplerinin insani yardım taleplerini derlediği ve buna uygun şekilde yardımların ihtiyaç sahiplerine iletilmesinin sağlandığı kaydedildi. 
 
Irak’ta alıkonulan tüm vatandaşların Türkiye'ye en kısa sürede, sağ salim dönmeleri amacıyla gerekli çalışmaların hassasiyetle sürdürüldüğü anımsatılan Bakanlık açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:
 
"Bağdat Büyükelçiliğimiz, halen Irak’ta bulunan vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde ülkemize dönebilmeleri için gerekli çalışmaları yürütmeye devam etmektedir. Bu çerçevede, Kriz Merkezi’ne ulaşan bilgi ve destek talepleri, eldeki güncel bilgiler ışığında ve Irak’ta devam eden olağanüstü koşullara rağmen ilgili birimlerimizce süratle cevaplandırılmaktadır." 
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.