TİKA'nın Lübnan'daki yardımları devam ediyor

TİKA'nın Lübnan'daki yardımları devam ediyor

Lübnan'daki Suriyeli sığınmacılar için yardım kampanyası başlatan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), 10 bin aileye toplam 1 milyon dolar değerinde gıda, yakıt ve battaniye dağıttı.

 Acil yardım kampanyası kapsamında Lübnan'da bulunan TİKA Başkanı Serdar Çam ve beraberindeki heyet, ziyaretlerinin ikinci gününde Bekaa bölgesindeki Suriyeli sığınmacıların barındığı 3 kampta yardım dağıtma çalışmalarını yerinde izledi. 

Lübnan'daki Yardım Kuruluşları Birliği'yle koordineli olarak yürütülen çalışmalar kapsamında, ihtiyaç sahiplerine gıda, yakıt ve battaniye yardımı ulaştırıldı.

Çam'ın başkanlığındaki heyet, ilk olarak ziyaret ettiği Bekaa'daki Saadnayel beldesindeki kampta yoğun ilgiyle karşılandı. Karşılama sırasında kamptaki çocuklar, Türk bayrakları salladı. Sığınmacıları çadırlarında ziyaret eden Çam, sıkıntılarını dinlediği Suriyeliler'e, "Türkiye dünyadaki tüm mazlumların yanıda yer alacak'' dedi.

Biar İlyas beldesindeki Bekaa Köyü kampı ziyareti sırasında da benzer sevgi gösterileri yaşandı. Burada sığınmacıların kaldığı bir konteyneri ziyaret eden Çam, yaşanan sıkıntıları dinledi.

Suriyeli Türkmenler'in yoğun olarak bulunduğu Duris beldesini de gezen Çam, sığınmacıların şiddetli soğuklar nedeniyle maruz kaldığı zorluklar hakkında bilgi aldı. 

Bu sırada Çam, 10 çocuğuyla dul kalmış bir Türkmen kadını ile çadırının önünde sohbet ederek, ihtiyaçlarının giderilmesi için yardımcı olunacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı ve Başbakan'dan selamlar

TİKA Başkanı ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun selamlarını ileterek, "Türkiye'nin, Suriye halkının yanında yer aldığını" dile getirdi. 

Çam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TİKA'nın, Türkiye'yi temsilen Lübnan'ın kuzeyi ve doğusunda düzenlediği 2 günlük kampanya çerçevesinde, soğuk hava ve zor hayat şartlarına maruz kalan Suriyeli sığınmacılara yardım dağıttığını ifade etti. 

Suriyeliler'in en kısa sürede yurtlarına dönmelerini temenni eden Çam, "Türkiye, göçler devam ettikçe yardımlarına devam edecektir" diye konuştu.

Yardım Dernekleri Birliği yetkilisi Muhamed Erham da TİKA'nın, 10 bin sığınmacı aileye 1 milyon dolar değerinde yardım ulaştırdığını kaydetti. 

Türkiye'nin yanlarında yer almasına alışık olduğunu kaydeden Suriye Türkmenleri'nden Fatma Gurli ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve Türk halkına, sığınmacıları unutmadıkları ve sıkıntılarını paylaştıklar için teşekkür etti.

 Safiye el-Halebi de Türkiye tarafından yapılan yardımların kendileri için bu kış şartlarında çok önemli olduğunu vurguladı. 

TİKA Başkanı Çam, dün ülkenin kuzeyindeki Türkmen köyü Kuvaşra'daki Suriyeli sığınmacı aileleri ziyaret etmişti. Ziyaret kapsamında Kuvaşra'daki sığınmacı ailelere 720, Halid bölgesindeki ailelere 180 koli yardım dağıtılmıştı.

TİKA'nın acil yardımları yarın da Lübnan'ın kuzeyinde bulunan Akkar bölgesindeki Kuvaşra ve Aydamon köylerinde 1500 aileye ulaştırılacak. TİKA, 38 işbirliği ortağı ülkede, 39 Program Koordinasyon Ofisiyle faaliyet gösteriyor.

Lübnan'daki kayıtlı Suriyeli sığınmacı sayısı, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği rakamlarına göre 1 milyonun üzerinde. Lübnan makamları ise bu sayının 1 milyon 700 bine ulaştığını ifade ediyor. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.