TİKA'nın Arakan yardımları devam ediyor

TİKA'nın Arakan yardımları devam ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Myanmar’ın Arakan eyaleti başta olmak üzere bölge halkına gıda, giyim ve kırtasiye yardımında bulundu.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Myanmar’ın Arakan eyaletindeki Rohingya Müslümanları başta olmak üzere bölge halkına gıda, giyim ve kırtasiye yardımında bulundu.
 
TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Arakan’daki yardım projeleri kapsamında yaklaşık 600 bin kişiye ulaşan yardım malzemeleri Myanmar'ın Yangon bölgesinden temin edilerek, her biri bin 600 gros tonluk iki yük gemisiyle Arakan'ın Başkenti Sitwe'ye nakledildi.
 
Açıklama'da yardımların başta temel gıda malzemeleri olmak üzere, bayan ve erkek giyimleri ile kırtasiye malzemeleri gibi birçok ürünü kapsadığı belirtildi.
 
Yardımların Başkent Sitwe'nin 20 kilometre dışındaki Rohingya kampları başta olmak üzere Müslümanların yaşadığı 10 ayrı ilçe ve kasabaya ulaştırıldığı bildirildi. Organizasyonun Arakan'daki yerel kuruluşlar ile TİKA arasında ortaklaşa yapıldığı kaydedildi. 
 
Açıklamada, yardımların kamplarda açlıkla mücadele eden yaklaşık 300 bin insan için hayati önemli taşıdığına dikkat çekilerek, yerel yetkililerin TİKA ve AFAD’a teşekkür ettiği belirtildi. 
 
Diğer yandan yerel yetkililer, Myanmar Birleşmiş Milletler Gıda Programı'nın gıda yardım miktarını düşürdüğünü, dolayısıyla Arakan'da kamplarda yaşayan insanların açlık çektiğini ifade etti.
 
Kamplarda ve köylerde yaşayan Müslüman halkın Türkiye'nin yaptığı yardımlardan ötürü memnuniyetini dile getirdiği kaydedildi.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.