TİKA'dan Zanzibar'a eğitim desteği

TİKA'dan Zanzibar'a eğitim desteği

TİKA, Zanzibar Devlet Üniversitesi’ne kütüphane ve bilişim sınıfı kurdu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Zanzibar Devlet Üniversitesi’ne kütüphane ve bilişim sınıfı kuruldu.

TİKA tarafından yapılan yazılı açıklamada, İnsan kaynaklarının, Afrika ülkelerinin kalkınma yolunda karşılaştıkları en büyük problem olduğuna değinilerek, Afrika’da siyasi, sosyal ve iktisadi hayatın her alanında insan kaynağı probleminin ciddi bir sorun meydana getirdiği belirtildi.

Rektörlüğünü Zanzibar Cumhurbaşkanı Mheshimiwa Dk. Ali Mohamed Shein’in, Rektör Yardımcılığını ise Türkiye Bilkent Üniversitesi Mezunu Prof. İdris A. Rai’nin yaptığı Zanzibar Devlet Üniversitesi’ne TİKA’nın katkıları ile kurulan kütüphane ve bilişim sınıfı düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Törende konuşan Zanzibar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Rai, Türkiye’nin sahip olduğu bilgi birikimi ve tecrübesiyle yalnız Tanzanya ve Zanzibar’ın değil tüm bölge ülkelerinin kalkınmalarına ciddi katkılar sağladığını kaydetti. TİKA’nın sadece Afrika değil, dünyanın dört bir yanında gerçekleştirdiği projelerden dolayı mutluluk duyduklarını ifade eden Rai,  üniversitelerinde öğrencilerin ciddi anlamda ihtiyaç duydukları kütüphane ve bilişim sınıfına verilen destekten dolayı TİKA’ya teşekkürlerini iletti.

Zanzibar Devlet Üniversitesi’nin, ülkenin kalkınma yolunda ihtiyaç duyduğu insan kapasitesi oluşumuna ciddi katkılar sağladığı, söz konusu üniversiteye TİKA tarafından kurulan kütüphane ve bilişim sınıfının öğrencilerin ihtiyaçlarının büyük bir bölümünü karşılayacağı kaydedildi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.