TİKA'dan Yemen'e Gıda Yardımı

TİKA'dan Yemen'e Gıda Yardımı

Çeşitli gıda malzemelerinden oluşan erzak paketleri, toplam 11 köyde yaşayan 400 muhtaç aileye teslim edildi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanlığı, Yemen'de yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere gıda paketi dağıtımı yaptı.
 
TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Yemen'de gerçekleştirilen projeler kapsamında acil insani yardıma ihtiyaç duyulan Mahvit ve Cawf ilindeki ihtiyaç sahipleri gıda yardımı aldı.
 
İstikrarsızlığın ve iç çekişmelerin sürdüğü bölgelerde, çeşitli gıda malzemelerinden oluşan erzak paketlerinin, toplam 11 köyde yaşayan 400 muhtaç aileye teslim edildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
 
"Bugünlerde siyasi istikrarsızlık yaşayan Yemen'in, içerisinde bulunduğu karışıklıklar ve işsizliğin yoğun olarak yaşandığı başkent dışı bölgelerdeki ihtiyaç sahiplerini yanlız bırakmayan TİKA, ülkenin kalkınmasına yönelik çalışmalarının yanı sıra ülkedeki kargaşadan etkilenen ve kırsal kesimlerde imkânsızlıklar içerisinde bulunan ihtiyaç sahiplerini de unutmadı.
 
TİKA, her zaman Yemen'deki kardeşlerinin yanında olduğunu göstererek, Yemen'in Cewf İli Berati'l-İnan İlçesi'ndeki dağlık bölgedeki 5 köyü ve Mahwit ili merkeze bağlı 6 köyü kapsayacak şekilde 400 aileye gıda dağıtımı gerçekleştirdi. Bölge Muhtarları ve Beyt El-Turki eşrafı ile ortaklaşa ihtiyaç sahipleri tespit edilip, başta kendi köyleri olmak üzere civar köylerdeki fakir, yetim, dul ve kimsesizlere gıda dağıtımları yapıldı."
 
Birleşmiş Milletler raporlarına göre Yemen, acil insani yardıma muhtaç ülkeler arasında ilk sıralarda yer alıyor ve açlık sınırı altında 3 milyondan fazla insan bulunuyor.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.