TİKA'dan Sırbistan'daki sel mağdurlarına yardım

TİKA'dan Sırbistan'daki sel mağdurlarına yardım

TİKA, Mayıs ayında selin en fazla etkilediği Obrenovats, Pançevo ve Svilaynats beldelerindeki afetzedelere çeşitli yardımlarda bulundu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Sırbistan'da Mayıs ayında meydanana gelen selin mağdur ettiği bazı yerleşim yerlerine bazı yardımlarda bulundu.
 
TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Daire Başkanı Mahmut Çevik'in de hazır bulunduğu teslim törenleri kapsamında önce Pançevo'daki afetzedelere, Sırbistan hükümetince başlatılan Kırsal Bölgelerin Kalkınması Programı çerçevesinde TİKA tarafından hibe edilen seralar teslim edildi.
 
Çevik, burada yaptığı açıklamada, TİKA'nın Sırbistan genelinde 200 adet sera yardımında bulunduğunu söyledi. Sırbistan ile son derece iyi ilişkilere sahip olduklarını anlatan Çevik, TİKA aracılığıyla Sırbistan genelinde eğitimden sağlığa, altyapıdan tarıma çok sayıda projeyi hayata geçirdiklerini vurguladı.
 
Gıda üretiminin özellikle kırsal kesimlerde son derece önemli olduğunu aktaran Çevik, kırsal bölgelerde yaşayan ailelerin güçlendirilmesi için bu tür projelere destek verdiklerini sözlerine ekledi.
 
Pançevo'nun ardından Mayıs ayındaki selin en fazla etkilediği Obrenovats'a geçen TİKA yetkilileri, buradaki afetzedelere temizlik malzemesi ve böcek ilaçlama yardımında bulundu.
 
Çevik, Obrenovats'ta yaptıkları yardımlarla selin olumsuz sonuçlarının önüne geçmeyi hedeflediklerini, Obrenovats'a yapacakları yardımların bundan ibaret olmayacağını ve yetkililerle yapacakları görüşmelerin ardından ihtiyaca göre yeni yardımlarda bulunabileceklerini kaydetti.
 
Obrenovats Belediye Meclis Üyesi Nenad Byelitsa da TİKA'nın desteklerine teşekkür ederek, TİKA'nın yardımlarının bu aşamada kendileri için öncelikli olarak gerekli malzemeler olduğunu ve bu yardımların belediye yetkililerince afetzedelere adil bir şekilde dağıtılacağını söyledi.
 
Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan'a kutlama
 
TİKA yetkilileri son olarak Svilaynatstaki selde büyük zarar gören kreşin mutfağı için gerekli araç gereç yardımında bulundu.
 
Çevik, buradaki yardımla çocukların temiz ve sağlıklı yiyeceklerle beslenmesine katkıda bulunmayı hedeflediklerini kaydederek, ''Bu çocuklar Sırbistan'ın geleceği ve TİKA bu çocuklara yatırım yapmak istiyor'' dedi.
 
Svilaynats Belediye Başkanı Predrag Milanoviç de ''Çocukların Mutluluğu'' isimli kreş adına Türk halkına ve TİKA'ya teşekkür ederek, cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı da kutladı.
 
Beldelerine birçok yardım kuruluşunun çeşitli yardımlarda bulunduğunu aktaran Milanoviç, ''Ancak TİKA hepsinden hızlı. Belgrad'daki TİKA yetkilisi ile görüşmemiz sadece 10 dakika sürdü. Tüm prosedürlerin basit bir şekilde hallettik'' diye konuştu.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.