TİKA'dan Sırbistan'a destek

TİKA'dan Sırbistan'a destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), eğitime destek projeleri kapsamında, Sırbistan'ın Sancak bölgesindeki Novi Pazar şehrinde bulunan Mladost Anaokulu'na malzeme ve ekipman desteğinde bulundu.

Destek kapsamında, yaklaşık 2 bin 700 öğrencisi bulunan anaokulunun mutfak donanımı TİKA tarafından yenilendi.
 
TİKA tarafından geçen yıl tadilattan geçirilen anaokulunda, öğrenciler için hazırlanan yemeklerin daha sağlıklı bir ortamda yapılması için TİKA tarafından temin edilen mutfak malzemeleri, anaokuluna teslim edildi.
 
Teslim törenine katılan TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Daire Başkanı Dr. Mahmut Çevik, burada yaptığı açıklamada, Sancak bölgesinin en önemli şehri olan Novi Pazar'daki çocuk nüfusunun çok yüksek olması nedeniyle anaokullarına ayrı bir önem verdiklerini ifade ederek, farklı noktalarda dört şubesi bulunan Mladost Anaokulu'nun hem tadilatla hem de donanım yardımlarıyla desteklenmesi sayesinde,çocukların daha sağlıklı bir ortamda eğitim alacağını kaydetti.
 
Mladost Anaokulu yönetimi de 40 yıldır tadilatı yapılmayan okullarının TİKA tarafından onarılmasının ardından, bugün yapılan bu yardımların da kendileri için çok önemli olduğunu belirtti. Mevcut mutfak malzemelerinin çok eski ve ihtiyacı karşılayamayacak durumda olduğunun kaydeden yetkililer, malzeme yardımından dolayı TİKA'ya teşekkür etti.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.