TİKA'dan Pakistan'a mesleki eğitim desteği

TİKA'dan Pakistan'a mesleki eğitim desteği

TİKA'nın desteğiyle Pakistanlı yetkililer, mesleki eğitim alanında Türkiye'nin tecrübelerini yerinde incelemek için Ankara'ya geldi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanlığının katkılarıyla Pakistan Ulusal Mesleki Teknik Eğitim Kurumu yetkilileri, mesleki eğitim alanında Türkiye'nin tecrübelerini yerinde incelemek için Ankara'da temaslarda bulundu.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamada, Pakistan Ulusal Mesleki Teknik Eğitim Kurumu yetkilileri, mesleki eğitim alanındaki tecrübeleri yerinde incelemek üzere Türkiye'ye çalışma ziyareti düzenledi.

Pakistan Ulusal Mesleki Teknik Eğitim Kurumu Genel Başkanı Zülfikar Ahmed Şima, Genel Müdürü Naim Sıddıki, Müdür Yardımcıları Ferid Sultan ve Irfan Hayder’den oluşan heyet, TİKA’yı ziyaret ederek TİKA Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Birol Çetin ile bir araya geldi.

Heyet Başkanı Şima, TİKA'da yaptığı konuşmada, “Pakistan’ın 1947 yılındaki kuruluşundan itibaren kalplerimiz Türkiye ile atıyor. Bizler annelerimizin ve büyüklerimizin, Türkiye’nin kardeş ülke olduğu yönündeki telkinleriyle büyüdük.” ifadelerini kullandı.

Pakistan Başbakanlığına bağlı bir kurum olduklarını belirten Şima, bu kurumun ders müfredatı oluşturmak, standartlaştırma gibi görevlerinin yanı sıra Pakistan hükümetine teknik ve mesleki eğitim konularında da danışmanlık yaptıklarını kaydetti.

Şima, Pakistan nüfusunun yüzde 60’ının genç olduğunu belirterek kamu iş kaynaklarının sınırlı olması sebebiyle mesleki ve teknik eğitimin son derece önemli olduğunu ve bu noktada TİKA’nın desteklerini beklediklerini dile getirdi.

Milli Eğitim Bakanlığını da ziyaret eden Pakistanlı heyet, Bakan Yardımcısı Orhan Erdem tarafından kabul edildi.

Bakan Yardımcısı Erdem, burada yaptığı konuşmada, eğitim sektörünün Türkiye'de bütçeden en çok payı aldığını ve bunun da eğitime verilen önemin bir göstergesi olduğunu ifade ederek son yıllardaki reformlar sayesinde ülke genelinde eğitime ulaşılabilirliğin yüzde 100’lere yaklaştığını söyledi.

Şima da Pakistan’daki mesleki eğitimin durumunu hakkında bilgi vererek mesleki eğitim alanında Türkiye'den destek beklediklerini dile getirdi.

Heyet daha sonra Ankara'daki çeşitli teknik ve meslek Anadolu liselerini ziyaret ederek turizm ve otelcilik, inşaat, sağlık, ayakkabıcılık, mağaza yöneticiliği ve el işlemeciliği gibi alanlarda verilen eğitim hakkında bilgi aldı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.