TİKA'dan Pakistan'a gıda yardımı

TİKA'dan Pakistan'a gıda yardımı

TİKA, Pakistan'daki sel mağdurlara gıda desteği sağladı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), muson yağmurları sonucu oluşan sellerden zarar gören Pakistan'a gıda yardımında bulundu.
 
TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Pencap Eyaleti Afet Yönetim Merkezi'nin yönlendirmesi ile 317 kişinin ölümüne neden olan selden etkilenen Jhang ve Chiniot şehirlerine 2 bin 500'er gıda paketi gönderildi. İl koordinasyon merkezlerinin depolarına teslim edilen gıda paketleri buradan kamyonlarla selden etkilenmeyen bölgelere kaçan kişilere, helikopterler ve botlarla da mahsur kalan kişilere ulaştırılıyor.
Selden en çok etkilenen bölgenin Pencap'ın Çenab nehri havzasındaki kırsal alanlar olduğu belirtilen açıklamada, Pakistan'da 47 bin 800 evin selden zarar gördüğü, 1,7 milyon dönüm ekili alanın tahrip olduğu ve 8 bine yakın hayvanın telef olduğu ifade edildi.
 
Pakistan'da 2,3 milyon kişiyi etkileyen selin ülke ekonomisine maliyetinin 2 milyar dolara kadar çıkabileceği tahmin ediliyor.
 
TİKA, Keşmir ve Pencap'ın Muzaffergarh, Gujrat, Hafızabad ve Sargoda illeri gibi selden etkilenen diğer bölgelere de gıda paketi göndermek üzere çalışmalarını sürdürüyor.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.