TİKA'dan Orta Afrika'ya bilgisayar yardımı

TİKA'dan Orta Afrika'ya bilgisayar yardımı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Orta Afrika Cumhuriyeti'ne bilgisayar yardımı yaptı.

Türkiye'nin Kinşasa Büyükelçisi Bekir Uysal ve TİKA temsilcisi Mehmet Yazgan, 30 adet bilgisayar ve internet bağlantısı için gerekli donanımları başkent Bangui'de yetkililere teslim etti.
Yazgan, yardımın Bangui belediyesinin talebi üzerine yapıldığını söyledi.
 
"ORTA AFRİKA HAK ETTİĞİ YERİ ALACAK"
 
Türkiye'nin siyasi krizin yaşandığı Orta Afrika Cumhuriyeti ile dayanışma içinde olduğunu belirten Büyükelçi Uysal da bu ülkedeki krize değinerek zeki toplumların bunun üstesinden gelmeyi başardığını ifade etti.
Uysal, "Sahip olduğu zenginliklerle Orta Afrika Cumhuriyeti'nin modern dünyada hak ettiği yeri alacağını ümit ediyorum" dedi.
 
Yapılan yardımla belediyede işlerin yoluna gireceğini kaydeden Bangui belediyesi yetkililerinden Yagba Weibona ise Türkiye'ye minnettar olduğunu söyledi.
 
2.2 MİLYON İNSAN YARDIMA MUHTAÇ
 
Orta Afrika Cumhuriyeti'nde Seleka isyancılarının, dönemin Hristiyan Devlet Başkanı François Bozize'yi devirmesiyle başlayan olaylar ve Anti-balaka örgütünün intikam almaya yönelik katliamları, ülkedeki Müslümanların kitleler halinde göç etmesine neden oldu. Ülkede aralık 2012'de başlayan kriz, binlerce insanın ölümüne, yaklaşık bir milyon kişinin yerlerinden olmasına ve 2,2 milyon kişinin insani yardıma muhtaç duruma düşmesine yol açtı.
Türkiye'nin Orta Afrika Cumhuriyeti'nde Büyükelçiliği veya Konsolosluğu bulunmaması nedeniyle ülke, Türkiye'nin Kinşasa Büyükelçiliği'nin (Demokratik Kongo Cumhuriyeti) yetki alanında yer alıyor.
 
Haber7 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.