TİKA'dan Myanmar'a gıda yardımı

TİKA'dan Myanmar'a gıda yardımı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Maundaw ve Tekapyin Kampında bulunan Arakanlılara gıda yardımında bulunuldu.

TİKA, Myanmar'ın Arakan bölgesinde yaşanan olaylar neticesinde evlerini terk ederek kamplarda yaşamak zorunda kalan Arakanlı mültecilere yönelik insani yardım faaliyetlerine devam ediyor.

Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun 14-15 Kasım 2013 tarihlerinde Myanmar'a yapmış olduğu ziyarette sözünü verdiği gıda kolileri, TİKA tarafından Arakan'ın eyalet başkenti Sittwe civarlarında bulunan Tekaypin'de ve Bangladeş sınırındaki Maundaw kamplarında dağıtıldı. Temin edilen gıda yardım kolileri düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi.

Törene, TİKA yetkilileri, kamp yöneticileri ve kamplarda yaşayan Rohingya müslüman mültecileri de katıldı. Rohingyalılar ve Arakanlı yetkililer yardımlarından ötürü Türkiye ve TİKA'ya teşekkürlerini ilettiler. Yetkililer söz konusu işbirliğinin devam etmesi temennisinde bulundular.

En temel insani ihtiyaçlarını temin etmekte zorlanan ve Birleşmiş Milletler'ce Dünya'nın en çok ayrımcılığa maruz kalan etnik grubu olarak belirtilen Rohingyalardan sonra, son yaşanan çatışmalarla birlikte bölgedeki diğer bir Müslüman etnik unsur olan Kamanlar da gıda ve barınma sorunları ile mücadele etmeye çalışıyor.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.