TİKA'dan Moldova'ya bilişim desteği

TİKA'dan Moldova'ya bilişim desteği

TİKA, Moldova'daki kütüphaneye bilişim alanı açtı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Moldova'nın başkenti Kişinev'de faaliyet gösteren B.P. Haşdeu Kütüphanesi'nde bilişim alanı açtı.
TİKA'dan yapılan açıklamada, eğitim ve kültür alanlarında gerçekleştirilen projeler kapsamında açılan bilişim alanınından hem akademisyen hem de şehir sakinlerinin yararlanabileceği belirtildi.
Kent sakinlerinin online bilgi kaynaklarına ve veri tabanlarına erişim imkanlarının genişletilmesini sağlayan bilişim alanı, Moldova Cumhurbaşkanı'nın eşi Margareta Timofti, TİKA Başkan Yardımcısı Ali Maskan ve Türkiye Kişinev Büyükelçisi'nin eşi Banu Kartal'ın katıldığı törenle hizmete açıldı.
TİKA'nın eğitim ve kültür alanlarında gerçekleştirdiği projeler kapsamında yapılan çalışmanın, internet teknolojisinin sağladığı kolaylıklarla basılı kaynakların ve kütüphanelere verilen öneme binaen yapıldığı belirtildi.
Bilişim alanının açıldığı Kişinev'deki en büyük halk kütüphanesi B.P. Haşdeu'dan, yılda 220 binden fazla öğrenci ve kent sakininin faydalandığı kaydedildi.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.