TİKA'dan Mogadişu'ya jeneratör desteği

TİKA'dan Mogadişu'ya jeneratör desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Somali'nin başkenti Mogadişu'da faaliyet gösteren 6 üniversiteye jeneratör dağıtımı yaptı.

Kurumdan yapılan yazılı açıklamaya göre, TİKA'nın faaliyet gösterdiği ülkelerde eğitim kurumlarının kapasitelerinin artırılmasına yönelik projeler gerçekleştirerek bu kapsamda Mogadişu'da faaliyet gösteren 6 üniversiteye jeneratör desteğinde bulundu. TİKA tarafından temin edilen jeneratörler törenle yetkililere teslim edildi. Törene, Büyükelçi Kani Torun, TİKA Somali Koordinatörü Abdulahad Kökdağı ve Mogadişu'daki üniversite temsilcileri katıldı.

Mogadişu Türkiye Büyükelçisi Torun, törende, Türkiye'nin her zaman kardeş Somali halkının yanında olmaya devam edeceğini belirterek daha önce yapılan insani yardımların ve kalkınma yardımlarının yerinde ve zamanında Somali halkına ulaştırıldığını ve ulaştırılmaya devam edeceğini ifade etti.

TİKA Somali Koordinatörü Kökdağı ise TİKA olarak 2011 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Mogadişu ya gelmesiyle Somali'ye birçok alanda yardımlarının artarak devam ettiğini belirtti. Mogadişu şehir içi yollarının asfaltlama çalışmalarının yakın zamanda bitirileceğini bildiren Kökdağı, şu anda yol asfaltlama işlerinin yüzde 50'den fazlasının tamamlandığını bunun da Mogadişu trafiğinde hissedilir bir rahatlama sağladığını kaydetti. Ayrıca Mogadişu'da Doğu Afrika'nın en büyük ve en modern 200 yataklı hastane inşaatının ve medikal donanımının bittiğini aktaran Kökdağı, yakın bir zamanda hastanenin Somali halkının hizmetine açılacağını söyledi.
TİKA'nın İHH ile yürüttüğü tarım okulu projesinin ise en önemli projelerden biri olduğunu söyleyen Kökdağı,değişik bölgelerden gelen kursiyerlere bir aylık eğitimden sonra kurs bitirme belgesi ile ziraat için kullanacakları sebze tohumları verildiğini anlattı. Kökdağı, Söz konusu projenin Somali'de tarım alanında kapasitenin artırılmasına büyük katkı sağladığını vurguladı. Mogadişu'nun problemlerinden birinin de elektrik yetersizliği olduğunu bildiren Kökdağı, şehrin elektriğinin jeneratörlerle sağlandığını, TİKA tarafından temin edilen jeneratörlerle üniversitelerin kendi elektrik ihtiyaçlarını karşılayabileceklerini belirtti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.