TİKA'dan Meksika'daki depremzedelere destek

TİKA'dan Meksika'daki depremzedelere destek

TİKA, iki gün önce Meksika'da meydana gelen depremin ardından bölgedeki ihtiyaç sahiplerine yardım kolileri ulaştırdı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığından (TİKA) yapılan yazılı açıklamada, depremin ardından Meksika'daki ilgili makamlarla temasa geçilerek Türkiye'nin Meksika halkının yanında olduğu ve yardım faaliyetlerinde yer alacağı belirtildi. 

Açıklamaya göre, hükümete bağlı sosyal yardım kuruluşları ve Meksika Kızılhaçının oluşturduğu kriz noktalarına ulaşarak ihtiyaçları tespit eden TİKA, enkaz arama kurtarma çalışmalarında kullanılacak araç gereçler ile hijyenik ve sıhhi malzemeler ihtiva eden koliler hazırladı.

Yardım kolileri, başkent Meksiko ve yaklaşık 40 kilometre güneydeki Xochimilco’da ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

TİKA'nın Meksika Program Koordinatörü Sarper Çınar, 7 Eylül'de Meksika'nın güneybatısında meydana gelen ilk depremin ardından kalıcı sağlık projeleri gerçekleştirmek için kolları sıvadıklarını ifade ederek, ilk etapta, acil arazi ambulansı ve deniz yoluyla hızlı müdahale amaçlı bot ambulans hibeleri gerçekleştireceklerini bildirdi.

"24 saat geçmeden Meksika halkına dost elimizi uzatmış olduk"


Çınar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"19 Eylül’de yaşanan 7,1’lik depremde bizler de buradaydık. İlk paniği ve sonrasındaki süreci yaşadık ve yaşıyoruz. Kendi emniyetimizi aldıktan sonra başkanlığımızın da talimatıyla hızlıca kriz noktalarına ulaştık. Depremin üstünden 24 saat geçmeden Meksika halkına dost elimizi uzatmış olduk. Mağdurlarla birebir temas içerisinde yardım kolileri dağıtım çalışmalarında yer aldık. Bu noktada tüm ofis personelimiz canla başla çalıştılar. Bu kadar hızlı ve organize hareket kabiliyetini kalifiye ekibimize borçluyuz."

Çınar, afet bölgesinde TİKA ve Türkiye haricinde herhangi bir yabancı kuruluş veya ülke bayrağı göremediğini belirterek, şunları söyledi:

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.