TİKA'dan Makedonya’daki selzedelere yardım

TİKA'dan Makedonya’daki selzedelere yardım

TİKA, Türk, Makedon, Sırp ve Ulahların yaşadığı sekiz köyde, selden zarar gören ailelere yardım paketleri dağıttı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Makedonya’da selden zarar gören köylere gıda ve hijyen paketi yardımında bulundu.

TİKA'nın yardım malzemeleri, Türk, Makedon, Sırp ve Ulahların yaşadığı ve İştip Belediyesi'ne bağlı sekiz köydeki yüzlerce aileye dağıtıldı. 

Makedonya'nın Dış Yatırımlardan Sorumlu Devlet Bakanı Furkan Çako, TİKA Üsküp Program Koordinatörü Teoman Tiryaki ve İştip Belediye Başkanı İlço Zahariev, yardımların dağıtımını yerinde inceleyerek, halkın sorunlarını dinledi.

Çako, gazetecilere yaptığı açıklamada selden zarar gören köylerde yaşayan vatandaşların yardıma muhtaç olduklarını söyledi ve vatandaşlara selden zarar gören bölgeler için düzenlenen yardım kampanyasına destek vermeleri çağrısında bulundu.

TİKA Üsküp Program Koordinatörü Tiryaki, selden en çok etkilenen bölgenin İştip  olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"İştip Belediye Başkanı Zahariev, iki gün önce bizleri ziyaret ederek acil olarak ihtiyaçlarını belirtmişti. Bu ihtiyaçlar kapsamında biz de bugün burada bu dağıtımları gerçekleştirdik. Önümüzdeki günlerde ihtiyaç olması halinde irtibatta olacağız. Türkiye Cumhuriyeti’nin bir eli de burada ve her zaman destek vermeye devam edecek."

İştip Belediye Başkanı Zahariev, Türkiye hükümeti ve TİKA’nın verdiği destekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

TİKA’yla bundan sonraki dönemde de işbirliğini sürdürerek projeleri hayata geçirmeyi hedeflediğini vurgulayan Zahariev, sel felaketinin etkilerini azaltmak için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.

Yardım paketleri, ulaşım sağlanamayan köylere askeri araçlarla götürüldü. 

Kumanova’da sel, can aldı

Bu arada Makedonya'nın Sırbistan sınırı yakınlarında bulunan Kumanova'da dün etkili olan aşırı yağışlarda 6 yaşındaki bir çocuğun öldüğünü bildirildi. 

Nikuştak köyünde ağabeyi ile okula gitmeye çalışan çocuğun bir dereyi geçerken sel sularına kapıldığı ve cesedinin 200 metre uzaklıkta bulunduğu belirtildi. 

Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski, bugün Manastır’a bağlı, Novatsi ve Mogila köylerini ziyaret etti.

Yetkililer, bölgede sel tehlikesi ve su taşkınlarının halen devam ettiğini belirterek pazar ve pazartesi günü etkili olması beklenen kar yağışı konusunda uyarılarda bulundu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.