TİKA'dan Makedonya haber ajansına yardım

TİKA'dan Makedonya haber ajansına yardım

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Makedonya'nın resmi haber ajansı "Makedonya Enformasyon Ajansı"na (MIA) 34 bilgisayar hibe etti.

MIA Genel Müdürlüğü'ndeki teslim törenine MIA Genel Müdürü Lyupço Yakimoski, MIA Yönetim Kurulu üyeleri, Türkiye'nin Üsküp Büyükelçiliği Müsteşarı Sinan Ertay ve TİKA Üsküp Koordinatörü Teoman Tiryaki katıldı.
 
Üsküp Büyükelçiliği Müsteşarı Ertay, burada yaptığı konuşmada, Türkiye ile Makedonya arasındaki iyi ilişkilere değinerek, Türkiye'deki temaslarını sürdüren Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski'nin bugün Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştüğünü hatırlattı. Ertay, bu görüşmenin Davutoğlu'nun Ankara'da yabancı bir başbakan ile yapacağı ilk resmi görüşme olacağını ve bununla Türkiye'nin Makedonya'ya verdiği önemi bir kez daha gördüklerini söyledi.
 
MIA Genel Müdürü Yakimoski ise TİKA'nın yaptığı teknik yardımdan dolayı duydukları memnuniyeti ifade ederek, hibe edilen bilgisayarların MIA'nın teknik sorunlarının bir kısmını çözeceğini belirtti.
 
Öte yandan TİKA'dan yapılan yazılı açıklamada, TİKA'nın yeni eğitim öğretim yılı öncesinde Arnavutluk'ta 2 bin yetim öğrenciye kırtasiye yardımında bulunduğu belirtildi.
 
Açıklamaya göre, Geleceğin Alternatif Vakfı (ALSAR) işbirliğiyle Arnavutluk genelinde 25 ilde 577 okulda eğitime başlayan yetim öğrencilerin eğitimlerinin desteklenmesi ve teşvik edilmesi amacıyla çanta, defter, kalem gibi kırtasiye malzemelerinden oluşan yardım düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi.
 
Törene Arnavutluk Tarım, Gıda ve Tüketicinin Korunması Bakanı Edmond Panariti, Tiran Valisi Sodi Vorpsi, Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar, TİKA Tiran Koordinatörü Birol Çetin, ALSAR Başkanı Mehdi Gurra ve diğer yetkililer katıldı.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.