TİKA'dan Madagaskar'a ambulans

TİKA'dan Madagaskar'a ambulans

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Madagaskar'da sağlık alanında kapasitelerin artırılmasına yönelik verilen destekler kapsamında, temin edilen tam donanımlı 1 adet ambulans Madagaskar Başbakanı Christophe Kolo'ya teslim edildi.

Madagaskar'da 2009 yılında başlayan ve 2013 yılı Aralık ayında gerçekleşen seçimlere kadar süren ve özellikle geçici hükümet yönetimi kaynaklı politik krizler sebebiyle ülkede birçok alanda ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Özellikle sağlık alanındaki fiziki altyapı ve kapasite yetersizlikleri sebebiyle halkın sağlık hizmetlerine erişiminde önemli eksiklikler bulunuyor.
 
Bu kapsamda,TİKA tarafından temin edilen 1 adet ambulans Madagaskar Başbakanı ve Sağlık Bakanı Christophe KOLO, Türkiye Antananarivo Büyükelçisi Artemiz Sümer, Madagaskar Sağlık Bakanlığı ve TİKA yetkililerinin katıldığı bir törenle Madagaskar Başbakanı ChristopheKolo'ya teslim edildi.
 
Törende konuşan Madagaskar Başbakanı Kolo, yeni kurulan bir hükümet olduklarını ve kendisinin de doktor olduğunu belirterek, sağlık konusunun öncelikli hedefleri arasında bulunduğunu ifade etti. TİKA tarafından verilen ambulans desteğini çok önemsediklerini ve bu desteğin ülkedeki sağlık koşullarının iyileştirilmesine katkı sağlayacağın ifade eden Başbakan Kolo, iki ülke arasındaki işbirliği projelerinin artarak devam etmesi temennisinde bulundu.Türkiye Antananarivo Büyükelçisi Sümer ise TİKA tarafından daha önce gerçekleştirilen projelere de değinerek, Türkiye'nin tecrübelerini Madagaskar ile paylaşmaya ve işbirliği projeleri geliştirmeye açık olduğunu dile getirdi.
 
TİKA, Madagaskar'da sağlık altyapılarının ve kapasitesinin geliştirilmesi kapsamında daha önce de Mahajanga Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi kurulmasına öncülük ederek, anılan üniversiteye çeşitli tıbbi malzeme desteğinde bulunmuştu.
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.