TİKA'dan Lübnan'daki Suriyeli Türkmenler'e yardım

TİKA'dan Lübnan'daki Suriyeli Türkmenler'e yardım

Türkiye’nin Beyrut Büyükelçiliği ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Lübnan’a göç eden Suriyeli Türkmen sığınmacılara gıda yardımı yaptı.

Akkar vilayetine bağlı el-Kavaşire beldesi ile Vadi Halid bölgesinde 900 ve Bekaa'da 200 olmak üzere zorlu kış şartlarıyla mücadele eden bin 100 Suriyeli Türkmen aileye gıda paketi dağıtıldı. 

Kavaşire'deki aktivistlerden Hıdır Abbas, TİKA'nın, bölgedeki Suriyeli mültecilere sürekli yardım elini uzattığını belirterek, "TİKA'nın yardımları, sürekli yardıma muhtaç Türkmen sığınmacılar için önem arz ediyor" dedi.

Şemsiye Akkaş (60) da kışın zor şartlarında verdikleri hayat mücadelesinde, Türkiye'nin yardım elini uzatması için duadan başka bir çarelerinin olmadığını söyledi.

Ali Faris ise Suriye'de yaşananlara rağmen ülkelerine geri dönmeyi temenni ettiklerini belirterek, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Türkiye halkına, dünyadaki tüm mazlumların yanında yer almalarından ötürü sonsuz müteşekkiriz" ifadesini kullandı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) 38 işbirliği ortağı ülkede 39 Program Koordinasyon Ofisi ile faaliyet gösteriyor.

Lübnan'daki kayıtlı Suriyeli sığınmacı sayısı, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) rakamlarına göre 1 milyonun üzerinde. Lübnan makamları ise bu sayının 2 milyona yaklaştığını ifade ediyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.