TİKA'dan Kosava'da camii açılışı

TİKA'dan Kosava'da camii açılışı

Türkiye’nin dışa açılan yüzü olan TİKA, 2006 yılında bağımsızlığını ilan eden Karadağ’da yaptığı projelerini hizmete sundu.

Türkiye’nin dışa açılan yüzü olan Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), 2006 yılında bağımsızlığını ilan eden Karadağ’da yaptığı projelerini hizmete sundu. Müslüman Boşnak halkının yaşadığı Rojaye’deki Mekke-i Mükerreme Camii restorasyonu, Rojaye Devlet Hastanesi Göz Kliniği, Rojaye Merkez Anaokulu ve Sultan II. Murad Cami Hatırnamesi projelerinin açılışları yapıldı. Yapılan açılış törenlerinde halkın Türkiye’ye olan ilgisi görülmeye değerdi.

TİKA Başkanı Serdar Çam ve beraberindeki heyet ilk önce 90’lı yıllarda yapılan ve savaşlar sırasında zarar gören Mekke-i Mükerreme Camii’nin tamamlanan yenileme çalışmasının açılışını gerçekleştirdi. Çok sayıda vatandaşın katıldığı açılışta yapılan konuşmalarda kardeşlik vurgusu vardı. Rojaye Müftüsü Ernad Ramoviç yaptığı konuşmada, caminin tekrar ibadete açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bu topraklara geldiğinizde manevi olarak şifa buluyoruz” dedi.  Karadağ İslam Birliği Başkanı Rifat Fevziç de Türkiye’nin kendileri için ne kadar değerli ve önemli olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi: “Türkiye bizi hem maddi, hem de manevi olarak tedavi ediyor, bizim burada Müslümanlar olarak ayakta kalmamıza vesile oluyorsunuz. Siz olmasaydınız biz çok zor durumda olurduk. Sizin destekleriniz sayenizde biz çok iyi yerlere geleceğiz.”

“TÜRKİYE YANINIZDA OLMAYA DEVAM EDECEK”

TİKA Başkanı Serdar Çam ise konuşmasında sembolik olabilecek bu projeler vesilesiyle Karadağ halkıyla bir araya gelmekten memnun olduğunu söyledi. Çam, “Küçük ama şirin bu beldelerde dedelerimizin ecdadımızın aziz hatırası olan sizler çok kıymetlisiniz. Ümit ediyoruz ki, bu mabedlerde güzel gençlerimiz yetişir. Türkiye her zaman sizin yanınızda olmaya devam edecektir” diye konuştu.

BAŞKAN 3 ÇOCUK İSTEDİ

Daha sonra Rojaye Devlet Hastanesi’nde TİKA’nın desteğiyle açılan göz kliniğini gezen Çam, hastanenin başhekimi Hayran Kalaç ile bir toplantı yaparak hastanenin ihtiyaçlarıyla ilgili bilgi aldı. Konuşma sırasında Çam, ülkede Müslüman nüfusun artması için “3 çocuk” vurgusu yaptı. Ardından Rojaye Müftüsü Ramoviç ile birlikte Süleymaniye Kültür Merkezi Anaokulu’nun açılışı yapıldı. TİKA ekibi çocuklara çanta ve çeşitli hediyeler verdi.

Sultan 2. Murad Camii Hatırnamesi’nin açılışını da yapan Serdar Çam ve TİKA yetkilileri Rojaye’de yaşayan yaklaşık 150 Müslümanla birlikte iftar yemeği yedi.

yeni akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.