TİKA'dan Kolombiya'ya balıkçılık konusunda destek

TİKA'dan Kolombiya'ya balıkçılık konusunda destek

Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kolombiyalı yetkilileri Türkiye'de ağırlayarak su ürünleri ve balıkçılık alanlarında kapasite artırımına yönelik çalışmaları aktardı.

TİKA, Kolombiya Başkanlık Ajansı (APC) ile imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Türkiye'ye gelen Kolombiya Milli Su Ürünleri ve Balıkçılık Otoritesi (AUNAP) yetkililerinden oluşan heyet için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın katkılarıyla kapasite artırım programı düzenledi. Kolombiya'nın su ürünleri ve balıkçılık kapasitesinin artırılması için başlatılan proje çerçevesinde heyet, ilk olarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan su ürünleri ve balıkçılık alanındaki faaliyetler hakkında bilgi aldı. Daha sonra Antalya'ya giden heyet, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü'nde yavru balık üretimiyle ilgili çalışmaları yerinde inceledi. Muğla'da özel teşebbüse ait alabalık ve deniz balıkları çiftliklerinde incelemelerde bulunan heyet, yetkililerle bilgi alışverişinde bulundu.

Kolombiya heyeti, TİKA'ya misafirperverliğinden ve iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine bulunduğu katkılardan dolayı şükranlarını iletti. Eğitimlerini tamamlayan AUNAP heyeti Kolombiya'ya döndü. 

IHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.