TİKA'dan Kırım'a eğitim desteği

TİKA'dan Kırım'a eğitim desteği

TİKA, Kırım'da yürüttüğü eğitime destek projeleri çerçevesinde köy okullarını onardı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kırım'ın bazı bölgelerindeki köy okullarının bakım ve onarımını gerçekleştirdi.

TİKA tarafından yapılan açıklamada, Ukraynalıların yanı sıra etnik Rus, Kırım Tatar, Belarus ve Moldovalıların yaşadığı Kotelnikovo köyünde hayata geçirilen su ve kanalizasyon sisteminin onarımı projesiyle köydeki okulun 30 yıldır tamir edilemeyen su temini ve kanalizasyon iç hat boruları değiştirilerek eğitimin sağlıklı koşullarda devam edilmesine katkıda bulunulduğu bildirildi.

Açıklamada, Belogorsk bölgesindeki Melniçnoye okulunun kapı ve pencerelerinin de yine TİKA'nın eğitime destek projesi çerçevesinde değiştirildiği belirtildi.

TİKA, Kırım Tatarlarının çoğunlukta yaşadığı Belogorsk bölgesinde Ukrayna Eğitim Altyapısına Katkı Projesi kapsamında Zuya 2 Nolu Genel Eğitim Okulunun ek binasının, Belogorsk Sevinç Anaokulunun tamiratını, Belogorsk 3 Anaokulunun donatılmasını gerçekleştirdi. Ajans, Kırım Entegrasyon ve Kalkınma Programı ile işbirliği çerçevesinde üç farklı köyde içme suyunun sağlanması projelerini de üstlendi.

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.