TİKA'dan Kırgızistan'a sağlık eğitimi desteği

TİKA'dan Kırgızistan'a sağlık eğitimi desteği

TİKA katkılarıyla Kırgızistan’ın Oş ve Celalabat şehirlerinde çocuk ve doğum hastanelerinde görev yapan Kırgız sağlık personeline "Yenidoğan Canlandırma (Neonatal Resüsitasyon)" eğitimi verildi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) katkılarıyla Kırgızistan’ın Oş ve Celalabat şehirlerinde çocuk ve doğum hastanelerinde görev yapan Kırgız sağlık personeline "Yenidoğan Canlandırma (Neonatal Resüsitasyon)" eğitimi verildi.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre eğitimler, TİKA, Kırgızistan Sağlık Bakanlığı, Uluslararası Doktorlar Derneği (AID) iş birliğinde düzenlendi.

Eğitimlerde Türk hekimler, neonatoloji uzmanları, ebeler ve hemşirelerden oluşan katılımcılara uygulamalı yeni doğan canlandırma teknikleri eğitimi verdi.

Celalabat'ta yapılan eğitime 37, Oş Devlet Üniversitesi ev sahipliğindeki eğitimlere ise 48 sağlık personeli katıldı.

Celalabat’taki sertifika töreninde TİKA Bişkek Program Ofisi Koordinatör Yardımcısı Ali Rıza Tezcan, Celalabat Bölge Hastanesi Müdürü Canıbek Karabaev, Müdür Yardımcısı Gülbarçın Rahmanova, Kırgızistan Sağlık Bakanlığı Eğitim Enstitüsü Rektörü Tölögön Çubakov hazır bulundu.

TİKA, Anne ve Çocuk Sağlığını Geliştirme Programı (AÇSAP) kapsamında dost ve kardeş ülkelerin sağlık personellerine yenidoğan canlandırma eğitimleri sağlanıyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.