TİKA'dan Kırgızistan gümrük personeline eğitim

TİKA'dan Kırgızistan gümrük personeline eğitim

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Gümrük ve Ticaret Bakanlığı işbirliğinde, Kırgızistan Gümrük İdaresi personeline eğitim verildi.

TİKA'dan yapılan açılamada, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı işbirliğinde, Kırgızistan Gümrük İdaresi personellerinden oluşan beş kişilik heyete, Gümrük Muhafaza İşlemleri ve Kaçakçılıkla Mücadele konulu eğitim programı düzenlendiği bildirildi.

TİKA ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı işbirliğinde Edirne'de düzenlenen program, Kapıkule Sınır Kapısı'nda anlatım, tartışma ve inceleme gezisi şeklinde gerçekleştirildi. Kırgız Gümrük Görevlisi Yarbay Stalbek Imanaliev, Yrysbek Dzhunusov, Akylbek Isaev ile Binbaşı Medet Sakiev ve Nurbek Dzheenbekov'den oluşan heyete genel olarak Gümrük Muhafaza İşlemleri, Kaçakçılıkla Mücadele Uygulamaları, Kaçakçılık Türleri ve Kaçakçılıkla Mücadelede Teknoloji Kullanımı alanlarında eğitimler verildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı işbirliğinde gerçekleştirilen eğitim programı, Kırgızistan heyetinin Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü ile Kapıkule ve Pazarkule Gümrük Kapılarında incelemelerde bulunmalarının ardından tamamlandı.
Kırgızistanlı katılımcılar, desteklerinden dolayı TİKA ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na teşekkürlerini ilettiler.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.