TİKA'dan, Karadağ'a sağlık projesi

TİKA'dan, Karadağ'a sağlık projesi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı'nın (TİKA) jeneratörünü temin ettiği, ayrıca tadilatını ve donanımını tamamladığı Karadağ'ın Cetinye kentindeki Danilo I Hastanesi'ine bağlı olan Laktaryum Ünitesi’nin açılışı düzenlendi.

TİKA'dan, Karadağ'a sağlık projesi

TİKA tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında, elektrik kesintileri nedeniyle zorluklar yaşayan Çetinye Hastanesi'ne, tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir jeneratör temin edildi. Ayrıca, hastanenin Jinekoloji bölümünün bir kısmı onarılarak gerekli ekipman alımı ile bir Laktaryum Ünitesi kuruldu.

Proje kapsamında verilen desteklerin hizmete açılması çerçevesinde düzenlenen törene, TİKA Karadağ Koordinatörü  Mustafa Yazıcı, Çetinye Danilo I Hastanesi Başhekimi İvan Gazivoda, Çetinye Belediyesi yetkilileri, bölge STK temsilcileri ve hastane personeli katıldı.

Cetinye Danilo I Hastanesi Müdürü Gazivoda, törende yaptığı konuşmada, hastanelerinin sadece Çetinye'de değil diğer yakın şehirlere de hizmet veren merkezi bir hastane konumunda olduğunu belirtti.

Gazivoda, "Bölgede sık yaşanan elektrik kesintileri, ameliyat ve acil müdahale esnasında çok ciddi riskler oluşturuyor. TİKA tarafından temin edilen jeneratörle tüm hastanenin elektrik ihtiyacı sağlandı" diye konuştu.

Bu önemli destek için TİKA ve Türkiye’ye müteşekkir olduklarını söyleyen Gazivoda, ayrıca yine TİKA aracılığıyla tadilat ve donanımı sağlanan Laktaryum ünitesi ile de yenidoğan bebeklerin sağlıklı  anne sütüne ulaşmaları konusunda büyük kolaylık sağlandığını ifade etti.

TİKA Karadağ Koordinatörü Yazıcı ise acil servis hizmetleri ve ameliyatlar esnasında meydana gelen elektrik kesintilerinin insan hayatına mal olacak sonuçlar doğurabileceğini belirterek, TİKA tarafından verilen bu destekle hastanede sunulan hizmet kalitesinin artırılarak insan sağlığının korunması konusunda önemli bir katkı sağlandığını kaydetti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.