TİKA'dan, Karadağ Sağlık Hizmetlerine Büyük Destek

TİKA'dan, Karadağ Sağlık Hizmetlerine Büyük Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Karadağ'ın başkenti Podgoritsa'da bulunan ve ülkenin en büyük hastanesi konumundaki Podgoritsa Klinik Merkezine bağlı olarak hizmet veren Acil Müdahale Ünitesi’nin modernizasyonunu sağlayacak.

TİKA, Karadağ'da gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam ediyor. Bu çerçevede Karadağ'ın başkenti Podgoritsa'da bulunan ve ülkenin en büyük hastanesi konumundaki Podgoritsa Klinik Merkezine bağlı olarak hizmet veren Acil Müdahale Ünitesi’nin modernizasyonu TİKA tarafından gerçekleştirilecek.
 
Sözkonusu proje çerçevesinde TİKA Podgoritsa Koordinatörü Mustafa Yazıcı, Podgoritsa Klinik Merkezi Müdürü Milan Miyoviç ve Karadağ Sağlık Fonu Müdürü Kenan Hrapoviç ortak bir protokol imzaladılar. İmza töreninde açıklamalarda bulunan Podgoritsa Klinik Merkezi Müdürü Miyoviç, Klinik Merkezi Acil Müdahale Ünitesi’nin ekipman ve donanım olarak iyi şartlara sahip olmadığını belirterek, kısıtlı imkanlarla hizmet vermeye çalıştıklarını söyledi.
 
Podgoritsa Klinik Merkezi Miyoviç, 2013 yılında Acil Müdahale Ünitesine başvuran ve ilk tedaviyi gören toplam hasta sayısının 74.662 kişi olduğunu belirterek, 1992 yılında hizmete açılmış olan ünitenin kapasite olarak bugün yetersiz kaldığı kaydetti. Hastalara daha iyi bir hizmet verilebilmesi için Klinik Merkezi olarak acil servis ünitesinin yenilenmesi konusunda TİKA tarafından sağlanan bu desteğin hastane için çok büyük bir öneme haiz olduğunu ifade eden Podgoritsa Klinik Merkezi Müdürü Miyoniç, proje tamamalandıktan sonra Klinik Merkezine gelecek olan ağır hastalara yoğun bakım hizmetinin de verilebileceğini, bu şekilde acil müdahalerde daha iyi şartlarda hizmet verebilecek kapasiteye sahip olacaklarını dile getirdi.
 
TİKA Podgoritsa Koordinatörü Yazıcı ise yaptığı konuşmada, ülkedeki öncelikli ihtiyaç alanların belirlenmesiyle ilgili olarak Bakanlıklar veya devlet kurumlarıyla işbirliği içerisinde çalışmalar yaptıklarını belirtti. Podgoritsa Klinik Merkezi ve Karadağ Sağlık Fonu yönetimi ile yapılan görüşme ve incelemeler neticesinde Acil Müdahale Ünitesinin tadilat ve donanımının gerçekleştirilerek modernize edilmesine karar verildiğini söyleyen TİKA Podgoritsa Koordinatörü Yazıcı, tüm Karadağ halkının hizmet aldığı merkezi acil servis ünitesinin yenilenerek sağlık hizmetlerinin kalitesinin yükselmesine katkı sağlamaktan dolayı TİKA olarak büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade etti. TİKA Podgoritsa Koordinatörü Yazıcı, katkı ve işbirliği sunan tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür ederek, projenin ilk aşamasında Acil Müdahale Ünitesinin tadilatının ikinci aşamada ise Acil Servisin modern cihazlarla donanımının sağlanacağını belirtti. Koordinatör Yazıcı, projenin tamamlanması ile birlikte Acil servisin modern ekipman ve yenilenmiş görünümü ile Karadağ halkına daha kaliteli ve daha yüksek kapasite ile sağlık hizmeti sunulacağını ifade etti.
 
Karadağ Acil Servisi Tadilat ve Donanımı Projesinin 2015 yılı ilk yarısında tamamlanması öngörülüyor.
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.