TİKA'dan Kamerunlu şiddet mağduru kadınlara destek

TİKA'dan Kamerunlu şiddet mağduru kadınlara destek

Kamerun'un başkenti Yaounde'deki Kadın ve Aile Bakanlığı'na bağlı kadın sığınma evi Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından onarıldı.

Kamerun'un başkenti Yaounde'deki Kadın ve Aile Bakanlığı'na bağlı kadın sığınma evi Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından onarıldı. 

TİKA Kamerun Ofisi, imkansızlıklardan dolayı yeterli hizmeti veremeyen Yaounde Kadın Sığınma Evi'nin tadilatını gerçekleştirdi. 

Evlerinde gördükleri şiddeten kaçan veya hiçbir yaşam alanı bulamayan Younde Kadın Sığınma Evi'ndeki kadınlar, barınma ve psikolojik desteğin yanı sıra açılan kurslara devam ederek önce okuma yazma ardından da meslek öğreniyorlar. 

TİKA Kamerun Temsilcisi Alparslan Çevik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Çok zor şartlarda Kamerunlu kadınlara hizmet vermeye çalışan sığınma evine bir katkı sağlamak istedik. Binanın tüm tadilatını yaptık ve yeni bir su deposu yapımını sağladık. Kamerunlu kadınlara Türkiye veTİKA olarak önemli bir destek sağladığımıza inanıyorum" dedi. 

TİKA'nın sağladığı yardım ile Yaounde Kadın Sığınma Evi'nin, hizmet kapasitesini arttıracağını ifade eden Çevik, söz konusu projenin Kamerun'da kadının sosyal yaşama katılması anlamında önemli olduğunu vurguladı. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.