TİKA'dan Kamboçya'ya okul

TİKA'dan Kamboçya'ya okul

Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Güneydoğu Asya'nın en yoksul ülkelerinden Kamboçya'da, çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu Angkor Ban köyünde 185 öğrenci kapasiteli okul binası inşa etti.

Güney Asya'nın en yoksul ülkeleri arasında yer alan Kamboçya'nın Kampong Cham vilayeti Kang Meas ilçesine bağlı Angkor Ban köyünde, Başbakanlık TİKA tarafından 185 öğrenci kapasiteli bir okul binası inşa edilerek donanımı sağlandı.

İnşaatına Mart ayında başlanan ve çok kısa bir sürede tamamlanarak geçtiğimiz haftalarda eğitime hazır hale getirilen 2 katlı okul binası, çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu köyün eğitim alt yapılarının geliştirilmesine önemli bir katkı sağlanmasının yanı sıra köyde yaşayan çocukların modern koşullarda ve hijyenik bir ortamda eğitim almalarına imkan sağlayacak.
Okul binasının Ağustos ayında gerçekleştirilen açılış törenine bölgede yaşayan Müslüman vatandaşların yanı sıra yerel yöneticiler de katıldı. Kamboçya Din İşleri Bakan Yardımcısı ve İslami Tıp Vakfı Genel Başkanı Dr. Sos Mousine, yaptığı konuşmada Başbakanlık TİKA'nın Kamboçya'da başlattığı faaliyetlerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

IHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.