TİKA'dan kadın eğitim merkezine destek

TİKA'dan kadın eğitim merkezine destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Nijer'in Birnin Konni bölgesinde bulunan Martaba Kadın Eğitim Merkezine mesleki eğitim verilmesi kapsamında ekipman desteğinde bulunuldu.

Mesleki eğitim açısından son derede kısıtlı imkanlara sahip Birnin Konni bölgesinde bulunan ve önceliğini eğitimsiz ve engelli kız çocuklarının eğitimine veren Martaba Kadın Eğitim Merkezine, TİKA tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında, dikiş-nakış, örgü, aşçılık ve kozmetik ürünler üretiminin eğitiminin yapılabilmesi için dikiş makinesi, nakış makinesi, örgü makinesi, mutfak malzemeleri ve kozmetik alanında kullanılan hammaddeler temin edildi.

TİKA tarafından temin edilen malzemeler, TİKA Niamey Koordinatörlüğü'nde düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi. Törene, Martaba Kadın Eğitim Merkezi Müdürü Aridou Aichatou, Nijer Başbakanlık İnsani Yardım Birimi Genel Koordinatörü Yahaya Saadatou, TİKA Niamey Koordinatörü Mete Han Özer ve Türkiye Niamey Büyükelçiliği 3. Katibi Ali Kayahan Özkayım katıldı.

Törende açıklamalarda bulunan Nijer Başbakanlık İnsani Yardım Birimi Koordinatörü Saadatou, Mesleki Eğitim alanında Nijer'in ciddi sıkıntılar yaşadığını, yapılan bu yardımın Birnin Konni bölgesinde yaşayan eğitim hayatını yarım bırakmış, eğitimsiz ve engelli 40 genç kızın sosyo-ekonomik hayata yeniden kazandırılmasında etkili olacağını belirtti. Dost ve kardeş ülke Türkiye'nin varlığını yanlarında hissetmelerinin kendilerini daha güçlü kıldığına değinen Nijer Başbakanlık İnsani Yardım Birimi Koordinatörü Saadatou, projeye verilen destekten dolayı TİKA'ya teşekkürlerini iletti.

TİKA Niamey Koordinatörü Mete Han ÖZER de, Nijer ile geçmişten bu güne gelen tarihi bağların izinde olduklarını ve Nijer halkının, geçmişte olduğu gibi, bugün de yanında olduklarını belirterek, Mesleki eğitim ve eğitim alanında projelerin devam edeceğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından temin edilen malzemeler, Nijerli yetkililere teslim edildi.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.