TİKA'dan Irak'ta 3 bin aileye yardım

TİKA'dan Irak'ta 3 bin aileye yardım

TİKA'nın temin ettiği 3 bin ailelik gıda ve hijyen malzemesi, bugün Tilkeyf çevresinde dağıtılacak.

Dışişleri Bakanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından temin edilen 3 bin ailelik gıda ve hijyen malzemesinin, bugün Tilkeyf ve çevresinde dağıtılacağını bildirdi.
 
Bakanlıktan "Irak kriz masası" başlığıyla duyurulan açıklamada, Kızılay tarafından Sincar bölgesindeki yerlerinden edilmiş halka, ilave insani yardım sevkiyatı yapılması için planlamaların sürdürüldüğü ifade edilirken, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Erbil Başkonsolosluğunun koordinasyonunda bölgeye yönelik, Kızılay ve TİKA'nın da dahil olduğu insani yardım faaliyetlerine devam edileceği vurgulandı.
 
İnsani yardımların dağıtımının yerinden eşgüdümünü sağlamak amacıyla sahada görevlendirilen AFAD, Kızılay ve TİKA ekiplerinin, insani yardım taleplerini derlediği ve buna uygun şekilde yardımların ihtiyaç sahiplerine iletilmesinin sağlanacağı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
 
"Irak'ta alıkonulan tüm vatandaşlarımızın ülkemize en kısa sürede sağ salim dönmeleri amacıyla gerekli çalışmalar hassasiyetle sürdürülmektedir. Bağdat Büyükelçiliğimiz halen Irak'ta bulunan vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde ülkemize dönebilmelerini teminen gerekli çalışmaları yürütmeye devam etmektedir. Bu çerçevede, kriz merkezine ulaşan bilgi ve destek talepleri, eldeki güncel bilgiler ışığında ve Irak'ta devam eden olağanüstü koşullara rağmen ilgili birimlerimizce süratle cevaplandırılmaktadır."
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.